Spor
  • 25.7.2009 04:00

YILDIRIM YİNE PARAYA ACIMADI...

Fenerbahçe Başkanı, bu sezon transferde şimdiye dek 34.6 milyon Euro bonservis bedeli öderken ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın toplamından fazla harcama yaptı. Kartal 17.7 milyon Euro, Cim Bom 8.5 milyon Euro'luk transfer yaptı...

Geçen başkanlık seçimi döneminde üst üste 3 yıl şampiyonluk sözü veren ve bu nedenle hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bir stoper daha almak için temaslarını sürdürürken şuana kadar yaptığı harcamalarla da Süper Lig'in en bonkör başkanı olduğunu gösterdi.

Dün basın önünde imza attırılan iki Sambacı’yla birlikte Başkan Aziz Yıldırım, şuana dek 5 oyuncu için kulüplerine 34.6 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Mehmet Topuz için 10.6, Özer için 5, Bilica için 4, Dos Santos için 10 ve Cristian için 5 milyon Euro bonservis bedeli veren Yıldırım, sadece Bekir'i bedelsiz aldı.

BEDAVACI GALATASARAY

Toplamda 34.6 milyon Euro’luk bir harcama yapan Sarı-Lacivertliler'in aksine Beşiktaş 5 oyuncuya karşılık 17.7 milyon Euro’luk bonservis ödemesi yaptı. Siyah-Beyazlılar en yüksek rakamı da 7.5 milyon Euro'yla İsmail için Gaziantep'e verdi. Galatasaray ise transferde genelde bonservisi elinde olan oyunculara yönelirken şimdiye dek sadece Keita için para ödedi. Mustafa Sarp, Franco ve Gökhan'ı bedelsiz alan Cim Bom, Lyon'a Keita için 4 yılda 8.5 milyon Euro ödeyecek.

RAKAM ARTABİLİR

Yeni sezon öncesi Süper Lig’in en çok para harcayan kulübü olan Sarı-Lacivertliler, 2006-07 sezonunda da Anelka, Lugano, Kezman, Deivid gibi isimlere büyük paralar ödeyerek toplam 37.7 milyon Euro’luk transfer alışverişi yapmıştı. Şuana kadar 34.6 milyon Euro veren Kanarya, Lugano dışında bonservisli yeni bir stoper alırsa 2 yıl öncesini geride bırakabilir.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER