Yaşam
  • 17.11.2004 00:48

YOLLAR YİNE KAN GÖLÜ!..

Ramazan Bayramı tatili, yine trafik kazaları ve çeşitli sıkıntılarla bitti. Yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 52 kişi öldü, 90'dan fazla kişi de yaralandı.

Havanın yağışlı olması, kazaları artırdı. Bayram mutluluğu, trafik kazaları sebebiyle birçok aile için acıya dönüştü. Her yıl olduğu gibi bu bayramda da birçok kişi trafik kazalarında canından oldu. Kaza ve ölümlerin geçtiğimiz bayramlara göre az olması tek teselli yönü. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan bayramlarında en az ölüm 1997 ve 2001 yıllarında gerçekleşmişti. Her iki bayramda da 59 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl meydana gelen kazalarda 52 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı.

Ramazan bayramlarında en fazla ölüm ise 1999 yılında oldu. 9 günlük bayram tatilinde 153 trafik kazasında 239 kişi hayatını kaybetmiş ve 318 kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz yıl 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince ise 101 ölümlü trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 138 kişi hayatını kaybederken, 162 kişi yaralanmıştı. Ramazan Bayramı tatili, yine trafik kazaları ve çeşitli sıkıntılarla geçti. Yağışların da etkisiyle otoyollar kilitlendi, otobüs garları ve feribot iskeleleri, inanılmaz bir keşmekeşin içine girdi, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda sürat ve aceleden kazalar meydana geldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Oğuz, kazaların büyük bölümünün dikkatsizlik ve acelecilikten meydana geldiğini söyledi. Sürücülerin gidecekleri yerlere bir an önce varmak için kurallara dikkat etmemelerinden kaynaklandığını ifade etti.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:17

İLGİLİ HABERLER