Gündem
  • 22.4.2024 12:43

YPG Elebaşı Salih Müslim : Türkiye Erbil'i ve civarını ele geçirdi, şimdi sırada Kedkük ve Musul var

YPG Elebaşı Saleh Muslim: Türkiye'nin hedefi Kerkük, Musul ve Süleymaniye'yi işgal etmektir..
Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. • Kimse Türkiye’yi buralardan çıkaramaz.

Türkiye, KDP'yi yanına aldı YRP'yi tehdit etmeye başladı."

Türkiye, KDP'yi yanına aldı. (Türkiye'nin) Orada 100 civarında üsleri var, askerleri var." "Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil, bütün düzlüklerde, şehirlerde, hem Erbil hem başka yerler hepsini eline geçirmiş Türkiye." 

Türkiye şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK’yi tehdit etmeye başladı. Onlarda böyle boyun eğerse bütün Başûr gider. Zaten orada 100 civarında üstleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor. 

Türkiye niye bu hale geldi? Türkiye niye ekonomik olarak iflas etti? Türkiye niye Avrupa'dan uzaklaştı? Türkiye niye ilişkileri durduramıyor? Türkiye, NATO ile niye gerginlik yarattı? Şimdi bunlar esasında hep Kürt meselesiyle bağlantılı. Bir devlet, bakıyorsun bir savaşa giriyor. Ondan sonra 10 sene bunun acısını çekiyor. Tabi düzeltemez ekonomisini. 8 senedir savaştasın bu kadar masraf. Kendileri de zaten söyledi; "Bir merminin ne kadar paraya mal olduğunu." 

İkincisi; Türkiye Avrupa'nın kapısında 30-40 senedir bekliyor. Niye giremiyor? Oradaki demokratik kriterler Kürtlerin yararına olacak, Kürtler bazı demokratik yönetimler veyahut haklar elde edecek diye. Ona da yanaşmıyorlar. Onun için Avrupa'dan uzaklaştılar. Kürtler zaten savaş konusunda kendilerini ispatladı. Uluslararası koalisyonla ilişkileri düzeldi. Türkiye’nin yaşadığı çöküntü Kürt meselesinden kaynaklanıyor. Gerçek budur. Kürt sorunu artık bir kara delik olmuş, ne varsa yutuyor. İlişkileri yutuyor, ekonomiyi yutuyor, siyaseti yutuyor. Kimse Kürtlere karşı iki laf ederse Türkiye cebini açar, ne isterse verir. Niye Kürtler yok olsun diye. "

Saleh Muslim: Türkiye'nin hedefi Kerkük, Musul ve Süleymaniye'yi işgal etmektir
 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı, şunları söyledi: Türkiye, Kerkük, Musul ve Süleymaniye'yi işgal etmek için Kürdistan İşçi Partisi'ni bahane ediyor.

Muslim, Türkiye'nin Kürdistan İşçi Partisi meselesini kullanarak Başûr Kürdistan (Güney Kürdistan) gibi Irak topraklarındaki Kürt bölgelerini hedef almasına karşı Kürt birliğinin gerekliliğini vurguladı.

Şöyle açıkladı: Dış tehditler karşısında Kürtlerin kendilerini tehlikeli bir duruma düşmekten korumak için birlik ve koordinasyon oluşturması gerekiyor. Jeopolitik hedeflerini ilerletmek için Kürtlerin iç bölünmelerinden yararlanmaya çalışan bölgesel güçlerin yarattığı büyük zorluklara işaret ediyor.

Muslim, Kürtlerin kazanımlarını baltalamayı amaçlayan "yeni Osmanlı" ve milliyetçi gündemin parçası olarak kabul edilen Türkiye'nin askeri ve siyasi stratejilerinin yarattığı tehlikeler konusunda uyardı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.4.2024 12:50

İLGİLİ HABERLER