Gündem
  • 3.10.2006 14:25

YÜCEL AŞKIN'A İLGİNÇ KINAMA!..

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, İstanbul Teknik Üniversiteliler (İTÜ) Derneği'nin konferansında yaptığı konuşmasından dolayı, sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.


Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın, Van ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı kınandı. Van Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlandırma Sekreteri Aydın Varçin, Prof. Dr. Aşkın'ın konuşmasında Van'a, Vanlı'ya ve üniversite çalışanlarına yönelik hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Cumhuriyet'in en temel değerlerinin insan hak ve hürriyetine saygı göstermek olduğunu aktaran Varçin, "Ancak Rektör Aşkın, öğretim elemanlarını fişleyerek, mağdur etmekle kalmamış, Van halkının gayri medeni olduğunu iddia ederek, saldırılarını halkımıza da yansıtmıştır. 10 yıldan uzun bir süredir görev yapan Rektör Aşkın'ın, sadece öğretim elemanları ve öğrencilerle değil, kent halkıyla da barışık olmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca öğrencilere yönelik hiçbir maddi ve manevi katkıda bulunmamıştır. Binlerce öğrenci disiplin cezası almıştır. Beyin göçüne sebebiyet verdiğinden, pek çok ders boş geçmekte veya başka branştan hocalar tarafından doldurulmaktadır. Hal böyleyken öğrenciler, Rektör Aşkın'ın hangi icraatlarına karşılık sokağa dökülüp, kendisini savunacaktır. Van'a ve Vanlı'ya yönelik sözlerinden dolayı Rektör Aşkın'ı kınıyoruz. Planlandığı gibi 29 Ekim 2006 tarihinde değil en kısa zamanda onu istifaya davet ediyoruz" dedi.


Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız ise Rektör Aşkın'ın, İstanbul'da birtakım güçleri yanına alarak Van halkına yönelik yaptığı açıklamadan dolayı Aşkın'ı kınadıklarını söyledi. Açıklamaları etik görmediğini ifade eden Yıldız, yapılan açıklamayı rektörün ilkel düşüncesi olarak gördüğünü kaydetti. Yıldız, "Yapılan açıklamalar bir bilim adamına yakışmıyor. Aşkın'ın yaptığı hizmetleri herkes biliyor. YYÜ Rektörü Aşkın'ı, bu sözlerinden dolayı kınıyoruz" şeklinde konuştu.


YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, İTÜ Derneği'nin konferansında, sorulan sorular üzerine Van ile ilgili, "Van'da ilk ve orta öğretim iflas etmiş durumda. Her dersin ücreti var. Adamın cebinde lise diploması var ama toplama çıkarma yapamıyor. Kadın, alınan satılan bir meta ne yazık ki. Bunu söylemekten utanıyorum. Kaç çocuğunuz var diye sorsanız sadece erkek çocukları söyleniyor. Erkekler birden fazla evlilik yapıyor. Bizim üniversitede bazı öğretim üyeleri de buna dahildir. Tutuklu kalmama ildeki ve Ankara'daki öğrenciler büyük tepki gösterdi. Öğrenci çok öfkeliydi, sokağa dökülmelerini biz engelledik" açıklamalarında bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:46

İLGİLİ HABERLER