Yaşam
  • 1.8.2010 15:15

YUNAN BASINI: EN İYİ TURİST TÜRKLER

GÜMÜLCİNE - Yunan basınında çıkan haberlerde, "eğlenceyi seven, cömert ve eli açık" olarak tanımlanan Türk turistlerin, "ekonomik çıkmaz içerisinde bulunan adalardaki yerel esnaf tarafından en iyi müşteri olarak görüldüğü ve kendilerine büyük bir istekle hizmet ettikleri" belirtildi.
To Vima gazetesi, "En İyi Turist Türkler" başlığıyla verdiği haberinde, Ege adalarını ziyaret eden ve sayıları her geçen gün artan Türklerin "güç beğendiklerini, ancak memnun kaldıklarında büyük hesaplar ödeyerek, bolca bahşiş bıraktıklarını ve tekrar geldiklerini" yazdı.
Sakız adasında (Hios) "Delfinya" restoranın sahibi Emiliya Çakiri, To Vima gazetesine verdiği demeçte, "Türk turistleri yakından tanıdığı için kendisini şanslı saydığını" belirterek, "Krizden etkilenmeyenlerin sadece Türkler olduğu görülüyor. Türkler, Yunanlı esnaf için gerçek bir şans. Siparişleri ve bıraktıkları bahşişler daha çok. Onların varlığı, yerel ekonominin kalkınması için bir nefes" dedi.
Yunanistan'ı ziyaret eden Türklerin daha çok Ege adalarını tercih ettikleri ve Mikonos, Rodos, Girit, Santoroni, Midilli ve Sakız adasının Türk turistlerin en çok sevdikleri mekanlar arasında yer aldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER