Gündem
  • 13.1.2014 09:27

Yurtta hava durumu nasıl olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinde bazı kesimlerde yağış bekleniyor.

Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Genellikle yağmur, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl çevrelerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, genellikle güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 3
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu yer yer pus ve sisli 10
İzmir: Parçalı bulutlu yer yer pus ve sisli 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17
Antalya: Parçalı bulutlu 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 10
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor) -5
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu 5

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:31

İLGİLİ HABERLER