Spor
  • 26.3.2024 11:22

Zaniolo İtalya basınına açıkladı : Geleceğim Galatasaray'ın elinde

Galatasaray'dan devre arasında İngiltere Premier Ligi ekibi Aston Villa'ya kiralık olarak gönderilen Nicolo Zaniolo, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Geleceğiyle ilgili konuşan yıldız oyuncu, Galatasaray hakkında da yorum yaptı. İşte detaylar...

Geçen sezon devre arasında Galatasaray'a transfer olan Nicolo Zaniolo, kısa sürede gösteridiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 5 milyon Euro bedelle Aston Villa'ya satın alma opsiyonuyla kiralanan yıldız oyuncu sarı - kırmızılılara geri dönmek için gün sayıyor.

İngiltere'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan yıldız oyuncu İtalyan basınına özel bir röportaj verdi. İtalyan La Gazzetta dello Sport, röportajın girişinde İtalyan yıldız için şu ifadeleri kullandı:

YENİDEN İLGİ ODAĞI OLMASINI BEKLİYORUZ'

"Nicolo Zaniolo iyi huylu bir çocuk. Çok çalışıyor, çok hata yapıyor, bir o kadar da gaf yapıyor ama her zaman gülümseyerek ayağa kalkıyor. Roma günlerinde kısa süreli bir profesyonel tanışıklığın ardından, şimdi bile uzaktan onu desteklemek zor değil. Bu yüzden bu röportajda birbirimize 'sen' diye hitap ediyoruz. Yakında İtalya'da yeniden ilgi odağı olmasını bekliyoruz.

İşte 24 yaşındaki oyuncunun açıklamaları...

- Amerika seyahati nasıl geçti?

"Çok iyi, birbirimizi daha iyi tanımak ve birlikte çalışmak için faydalı bir tur oldu. Ben memnunum."

- Ekvador'a gol atabilirdin ama.

"Çok kötü oldu. Bu, golün daha önemli bir maçta geleceği anlamına geliyor."

- Avrupa Şampiyonası'nda?

"Öyle umalım. Çocukken kurduğum hayallerden biri de milli takımla büyük bir turnuvada oynamaktı. Çağrılmak için imkansızı yapacağım".

- Spalletti seni Inter'de çok genç yaşta bıraktıktan sonra kayıp zamanı telafi etmek istiyor gibi görünüyor.

"Onunla mükemmel hissediyorum, oyun sistemini seviyorum, çok şey öğreniyorum".

- Ama dikkat edin: Spalletti, playstationları ve gece geç saatlerde oynanan kart oyunlarını sevmiyor.

"Bu yüzden kampta bize izin verilen şeyleri yapacağız. Önemli olan bir arada kalmak: büyük bir hedef uğruna küçük fedakârlıklar yapmak gerekebilir."

- Siz de Unai Emery'den bir şeyler öğreniyor musunuz? Aston Villa'da çok fazla oynamıyorsun.

"Bu doğru ve muhtemelen daha fazla alanı hak ettiğimi itiraf ediyorum. Ancak tam da bu nedenle Emery'i daha objektif bir şekilde tanımlayabilirim: O en iyilerden biri, beni her açıdan geliştiriyor. Onu Guardiola, Klopp ve Mourinho ile aynı seviyeye koyuyorum."

- Bu üçünden en iyi tanıdığınız Roma tarafından gönderildi.

"Ne diyeceğimi bilmiyorum, bunu beklemiyordum ve Mourinho için üzülüyorum. Ama durumu içeriden bilmediğim için yorum yapamam. Bana De Rossi'yi sorarsanız size daha net bir cevap veririm."

- Bana De Rossi'den bahsedin elbette.

"Onun başlangıcına hiç şaşırmadım. Daniele oynadığında zaten antrenörlük yapıyordu. Benim için çılgın bir kaptan.

- Yeri gelmişken Roma'dan ayrılmanızla ilgili gerçeği anlatır mısınız? Birçok kişiye yazdık ve anlattık.

"Basit. Harika bir hikayeydi. Çok sevdim ve karşılık gördüm. Ama hayatta olduğu gibi futbolda da her şey biter. Böyle olduğunda, anıyı kalbinizde tutarak ayrılmak daha iyidir. Özel bir şey olmadı. Gerçek şu ki Roma ile aramızda bir şeyler kopmuştu ve karşılıklı anlaşmayla konuyu uzatmanın bir anlamı olmadığına karar verdik.

Büyüdüm ve olgunlaştım. Sakatlıklar ve babalık beni daha iyi bir adam yaptı. Ancak beni hala birçok zorluğun beklediğini biliyorum"

- Galatasaray'da neler oldu?

"Hiçbir şey, orada da her şeyimi verdim. Bu benim ilk yurt dışı deneyimimdi ve Türkiye bir İtalyan için anlaşılması çok daha zor bir yer. Neyse ki İstanbul'da birçok vatandaşımla karşılaştım. Bakalım yazın neler olacak."

 

- Piyasa açılmadan önce tarihte Konferans Ligi'ni iki kez kazanan ilk futbolcu olabilirsiniz.

"Aslında bunu düşünüyorum. Ve bu fikir ilgimi çekiyor. Roma ile Tiran'da oynadığımız ve finalde attığımız belirleyici gol kariyerimin en önemli anı olmaya devam ediyor. Umarım bunu tekrarlayabilirim".

- Gelecekten bahsettiğinize göre İtalya'yı özlüyor musunuz?

"Elbette, hem de çok. Arkadaşlarımı, ailemi, oğlumu. Ama artık geleceğimi belirlemek kulüplere kalmış: bukart Galatasaray'ın elinde. Bu arada Monchi'ye beni 19 yaşındayken Roma'ya transfer ettikten sonra hala benimle ilgilendiği için minnettar olduğumu söylemeliyim"

- Peki, geri dönüyor musun? Milan diyorlar.

"Kim bilir. Menajerim Claudio Vigorelli'den sadece somut bir şey olduğunda beni bilgilendirmesini istedim. Şimdi Aston Villa'ya konsantre olmalıyım."

- Birileri Roma'ya, Lazio tarafına dönebileceğinizi bile düşünüyor.

"Hiçbir şey bilmiyorum. Ama yine de dürüst olmak istiyorum: Roma'nın benim için temsil ettiği şey ve Lazio taraftarlarına duyduğum saygıdan dolayı, bu mümkün olmayan bir durum olur."

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 11:25

İLGİLİ HABERLER