Yaşam
  • 24.9.2013 17:22

Zeki Müren, ölümünün 17. yılında anılıyor

"Sanat Güneşi" Zeki Müren, ölümünün 17. yılında Bodrum'da düzenlenen törenlerle anılıyor.

Bodrum Kaymakamlığı, Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen mevlitte vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Avusturalya'dan gelen ve mevlide katılan Osman Kemal Altunç, "Binlerce kilometre uzaktan geldik. Zeki Müren'in mevlidine yetiştik, ne mutlu bize. Onu çok seviyoruz ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeki Müren'in 17. ölüm yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle andıklarını belirterek, "Bu kapsamda doğduğu şehir Bursa'da, Emir Sultan mezarlığındaki kabristanı başında ve Mehmetçik Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nde anma programları düzenledik. Dualarla ve eserleriyle andık. Bodrum'da da dualarla, akşam da konserle anacağız" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ise Zeki Müren'in sanatının güzelliği kadar, halkına son derece saygı duyan ve o şekilde davranan bir insan olduğunu dile getirdi. Büyükkantarcıoğlu, "Halkına olan gönül borcunu ödemek için mal varlığını bu iki güzide vakfa bağışladı" dedi.

Mevlidin ardından vatandaşlara lokma ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Mevlide katılan vatandaşlar, Zeki Müren Sanat Müzesi'ni de gezme fırsatı buldu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:45

İLGİLİ HABERLER