Yaşam
  • 19.9.2013 10:33

Zeki Müren'in bu fotoğrafları ilk kez sergilendi!

Sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 17'nci yıl dönümü kapsamında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çeşitli etkinliklerle anılmaya başladı.
 

Yaşamının son yıllarını Bodrum’a geçiren ve 24 Eylül 1996’da, İzmir TRT stüdyolarındaki programı sırasında fenalaşıp yaşamını yitiren Zeki Müren, ölümünün 17. yılında Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Zeki Müren Müzesi’nin düzenlediği etkinliklerle anılmaya başlandı. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde Zeki Müren’in gençliği, sanat yaşamı, konserleri ve Bodrumlularla birlikte çektirdiği birbirinden ilginç ve bugüne kadar görülmeyen 600 fotoğraftan seçilen 140’ı, ’Bir Demet Zeki Müren Fotoğraf Sergisi’ ile hayranlarıyla buluştu.

30 Eylül’e kadar açık kalacak serginin açılışını Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Türk Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Güsel Bilal ve Zeki Müren Müzesi Müdürü Ayser Özbulut birlikte yaptı. Sergiyi bir saat içinde sanatçının hayranlarından 500 kişi gezdi. Hayranları Zeki Müren’in maketi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Hayranları sergiyi sanatçının eserlerinin çaldığı müzikler eşliğinde gezdi.

Müze Müdürü Özbulut 24 Eylül’de müzede mevlit okutulacağını akşam ise Antik Tiyatro’da Zeki Müren Gecesi düzenleneceğini belirtip, "Sanat güneşimiz sadece dünyada ve Türkiye’de değil Bodrum’un her koyunda her mahallesinde inanılmaz izler bıraktı. Hep halkın içinde oldu. Halkın büyük sevgisini kazandı. Çocukları, köpeği, balıkçıları, süngercileri, Bodrumlular’ı çok sevdi, sevildi. İşte tüm sevenlerinin müzeye bağışladığı birbirinden ilginç fotoğraflarla sanatçının anılarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istedik. Zeki Müren asla unutulmayacak bir değer" dedi.

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER