Yaşam
  • 26.10.2008 02:23

'ZENGİN EŞ BULMAK İÇİN MANKEN OLANLAR VAR!..'

Ajansıyla yıllarca podyumlara manken kazandıran Neşe Erberk, bu işte kalıcı olmayı 3 şarta bağlıyor: “Zengin eş bulmak için manken olanlar var. Oysa zeka, fizik ve yetenek bu meslek için şart. Bunlar varsa gerisi gelir.
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudunuz, mankenlik yaptınız ve voleybol oynadınız. Hayalinizde ne olmak vardı?
En başta doktor olmak isterdim. Sonra ya sporcu ya da iş kadını...
Neden mankenlik yaptınız?
Annem eskiden mankenlik yapmış. O kendi hayallerini benim üzerimde gerçekleştirdi biraz da. Hobi olarak mankenlik yapmaya başladım, bu bana çok artılar kattı. Tüm gençlere de bunu öneriyorum.
‘Erberk Mankenlik Ajansı’nı kurarak iş hayatına atıldınız
. 4 yıl önce ajans işini ağabeyime devrettim. Şimdi o ilgileniyor Erberk Ajans'la... Okul öncesi çocuklara eğitim veren 'Joyfull House' Yetenek Geliştirme Merkezi tüm vaktimi alıyor. İstanbul'da 6 şubemiz var.
Mankenler en çok hangi işten para kazanıyorlar?
Reklamlardan kazanıyorlar. Sonra dizi filmler... Defile kazandırmaz. n Elif Kramer'i otostop yaparken keşfetmişsiniz.
Başka örnek var mı?
Kağan Yakuphanoğulları'nın eşi Şebnem Arda... Alışveriş merkezinde çarpıştık, " Mankenlik yapmayı düşünür müsün?" dedim. Benden teklif almak kızların gururlarını okşuyor.
DENİZ AKKAYA'DA IŞIK VARDI
İlk tanışmada ışığıyla gözlerinizi kamaştıran mankeniniz olmuş muydu?
En ışık gördüğüm kişi Deniz Akkaya idi. O inanılmaz fiziğiyle, o kendine güvenli bakışlarıyla "Karşımda bir star adayı oturuyor" dedirtiyordu. İnanılmaz bir istek vardı içinde... Kemerli burnu ona hava katıyordu. İlla güzel olmak gerekmiyor, karizma çok önemli. Deniz giydiği kıyafeti çok iyi taşır.
Güzellik yarışmalarına katılmak, tanınmak isteyen kızlar için en doğru yol mudur?
Eğer şov dünyasında bir çalışma yapmak istiyorlarsa güzellik yarışmaları çok ciddi bir destek oluyor. Çünkü, kendini medyaya tanıtmanın en kolay imkanı bu.
Türkiye Güzeli seçilen mankenleriniz de çok oldu değil mi?
Nefise Karatay, Emine Ün, Yeşim Palandüz'ü güzellik yarışmasına katılmaları için ben ikna ettim ki Yeşim'in birinci olduğu yarışmada Ebru Şallı ikinci olmuştu. Şebnem Özinal mesela bizde mankenlikle işe başlayıp sonradan tiyatroya geçti..
ZEYNEP TOKUŞ İSTEMEDİ
Başta oyuncu olmak istemeyip de sonradan oyunculukta bir numara olan başka mankenleriniz var mı?
Erkeklerde de "Ben oyuncu olmak istemiyorum" deyip de çok başarılı olan bir oğlum var. Mehmet Akif Alakurt. "Katiyetle istemem" diyordu. Ben ikna ettim. Bir başka isim Zeynep Tokuş, o da istemiyordu. "Ben dizileri istemiyorum" dedi. Anlaşmalarını yaptık. Hepsi şimdi oyuncu...
Kıvanç Tatlıtuğ'u unuttunuz!
Kıvanç benim mankenimdi. Adana'dan geldi ve babası bana teslim etti. Basketbolcuydu. Babası bana, "Oğlum sizce bu işi yapabilir mi?" diye sordu. "Tabii ki" dedim ve hemen defilelere çıkarttık. Ben ajans işlerini bıraktıktan sonra o oyuncu oldu. Fotomodellik ve podyum mankenliğinde zirveye çıkacağını ilk görüşte anlamıştım. Belli bir yakışıklılığı vardı.
MANKENLERDEN BAŞIM ÇOK AĞRIDI
Manken olmak isteyen gençlerle mi uğraşmak zor yoksa çocuklarla mı?
Tabii ki gençlerle... Bu yüzden, ajanstan sonra çocuklarla ilgili eğitim sektörü bana çok iyi geldi. Küçükler ne verirsen kapıyorlar. Ama belirli bir yaştan sonra işiniz zorlaşıyor. Çocuklarla birlikte olunca emeğinizin karşılığını alıyorsunuz.
Başınız çok ağrımış gibi konuşuyorsunuz. Mankenleriniz sizin değerinizi bilemedi mi yoksa?
Başım çok ağrıdı, çoook. Çünkü sabırsızlar. Bir an evvel bir şeyler olayım istiyorlar. Olmayınca başka bir seçenek düşünüyorlar. Hemen uçup gidiyorlar. "Kendi başıma bu işi yapacağım" diyorlar. Halbuki o emeği veren sizsiniz. Değerinizi bilmeleri gerekir. Sonradan yaptıklarımı taktir edip, "Aahh Neşe ablacığım biz seni taktir etmemişiz. Şimdi farkındayız" diyen o kadar çok kızım oldu ki... (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:59

İLGİLİ HABERLER