Gündem
  • 9.5.2013 01:27

Zeyna sokağa indi...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) Bahar Şenliği kapsamında düzenlediği korteje katılan öğrencilerin bazıları, aralarında mitolojik kahramanların kostümlerinin de bulunduğu birbirinden farklı giysilerle ilginç görüntüler oluşturdu.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı, aralarında 'Zeyna' gibi mitolojik karakterlerin kostümlerinin de bulunduğu giysiler izleyenlerden büyük ilgi gördü.
Kortej önünde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinden oluşan bando takımının çaldığı parçalarla ritme ayak uyduran grup, Adalar mevkii güzergahından TÜLOMSAŞ binası önüne kadar ilerledi.
Öte yandan yürüyüşe katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yagcılar, Rektör Prof. Dr Davut Aydın ile birlikte yol kenarındaki vatandaşlara karanfil ve gül dağıttı.
Bazı öğrenciler, bu yılki şenliğin teması olarak belirlenen 'baykuş' kıyafetleri giyerken, Dağcılık Kulübü üyesi bazı öğrenciler ise Porsuk Köprüsü üzerinde gösteri yaptı.
Bu arada, her yıl bahar şenliği için üniversite tarafından sağlanan bütçenin bu yıl ayrılmadığını söyleyen öğrenciler, giysileri kendi imkanlarıyla hazırlandıklarını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER