Gündem
  • 4.5.2013 17:55

“Akillerin hiçbiri Türk değil”

Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) toplantı salonunda Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Afyonkarahisar İl Temsilciği tarafından gerçekleştirilen ‘Yıldız-Hilal Kalpak Buluşmaları’ isimli seminerde konuşan gazeteci-yazar Banu Avar, ilk olarak gündemdeki ‘çözüm süreci ve akil adamlar’ konusuna değindi. Avar, Akil İnsanlar Heyeti içerisinde yer alan kişilerin hiçbirinin Türk olmadığını, Ermeni ve Kürt olduklarını iddia ederek şöyle konuştu:
“Akil adamlardan birisi çıkıp da, ’Ben Türk’üm diyemez. Akil adam dediğin adam tipi Türk topraklarına uygun olan adamdır. Ak sakallı, ak saçlı ve herkesin sevdiği, saydığı, sözüne değer verilen kişilerdir ama seçilenlerin hiçbirisi böyle değildir. Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Arzuhan Doğan Yalçındağ Londra’da verilen bir konferansa gitti. Neden? Kendisine kadınların bu süreçte nasıl kafalanacağı konusunda bir yol haritası verildi. Orhan Baba ağlıyormuş. Otur kardeşim evinde, sen sanatçısın, biz seni şarkılarınla seviyoruz. Bu adamların amacı başka. Akillerin amacı başka.”

"DEĞİŞİK HASSASİYETLERİMİZ OLABİLİR"
Konuşmasında çözüm sürecinin tehlikeli bir boyutta ilerlediğini ve buna karşı 1919 yılındaki gibi Kuvayi Milliye ruhu ile bir araya gelinip namus hareketi adı altında örgütlenilmesi gerektiğini savunan Banu Avar, “Aşağıdan yukarı doğru sürece karşı örgütlenmeliyiz. Bunun adı da aydınlık hareketi olmalıdır. Bizim aydınlarımız zamanında milletine hor gözle baktı ve kendi milletine bakmadı. Gelinen noktada ortadadır” dedi.
Çözüm sürecine karşı farklı bir muhalefet örgütlenmesinin de yapılması gerektiğinden bahseden Avar, “Değişik hassasiyetlerimiz olabilir. Ben soldan geliyorum ama ben milliyim. Gözümü kırpmadan vatanım için canımı seve seve feda ederim” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık iki saat süren seminerin ardından Banu Avar’a günün anısına plaket verildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER