Gündem
  • 20.1.2009 17:33

10 KİŞİLİK AİLENİN 7'Sİ SEÇMEN LİSTESİNDE YOK

FATİH KEÇE
ADANA - 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi muhtarlıklara asılan seçmen listelerindeki karışıklıkların önüne geçilemiyor. Adana'da da merkez Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi'ndeki evlerinde oturan Coşkun ailesinin 30 ferdinden 10'unun seçmen listesinde yer aldığı ileri sürüldü.
Esnaf Yusuf Coşkun (50), seçmen listelerine itiraz için 10 gün kala kendisi ile çocukları, anne ve babasının aynı evde yaşadığını ispatlamakla uğraştığını söyledi. 50 yıldır Sucuzade Mahallesi'nde annesi ve babasıyla birlikte oturduğunu, aynı avlu içerisinde kardeşlerinin de evlerinin bulunduğunu belirten Coşkun, "50 yıldır aynı yerde oturuyorum 30 yıldır oy kullanıyorum. Ancak 3 gün önce Sucuzade Muhtarlığı'na giderek seçmen listesine baktığımda şok oldum. Evde 10 kişi var 7'sinin adı seçmen listesinde
yok. Çocuklar neyse ama eşim ve ben 30 yıldır bu adreste oy kullanıyoruz. Aynı mahallede nasıl oluyor da yok oluyoruz anlamadım" dedi.
Muhtarlıkta kayıt olmadığı için nüfus müdürlüğüne eşini göndererek kayıt yaptırdığına dikkat çeken Coşkun şunları kaydetti:
"Nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırdıktan sonra İlçe Yüksek Seçim Kurulu'na göndermişler. Görevliler kayıt yaptıktan sonra www.ysk.gov.tr adresini vermişler. Biz kayıt yaptık ama siz yine de bu adrese girin bir bakın belki olmayabilirsiniz demişler. Ben dün akşam internet adresine girdim baktım. Ben varken yokum. Benim Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanım ve kimlik numaram var. Vergi alırken ben varım, oy kullanmaya gelince yokum. Yarın bir gün beni başka ülkenin vatandaşı da yaparlar diye korkuyorum."
Bu yanlışlıkları yapan sorumlulardan davacı olduğunu vurgulayan Coşkun sorumluların bulunup cezalandırılmasını istedi.
Kardeşi Yalçın Coşkun'un (58) oğlu İsmail Coşkun'un (18) ise doğma büyüme Adanalı olmasına rağmen Mersinli olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Coşkun, "Kardeşimin oğlu 18 yaşını bitirdi. Yani seçmen oldu. Ancak muhtarlıkta onunda adı yok. Bunun için nüfus müdürlüğüne gidildiğinde ortaya daha komik bir şey çıktı. Yeğenim Adanalı olmasına rağmen nüfusta Mersinli görünüyor. Şimdi yeğenimin Adanalı olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. Son sayımda adrese dayalı nüfus sayımında da bu çocuk evinde sayıldı. Nasıl
böyle bir hata yapılıyor aklım almıyor" diye konuştu.
YSK'ya başvurulması durumunda 18-20 yaşındaki çocuklardan elektrik ve su faturası istendiğini söyleyen Coşkun şöyle devam etti:
"Çocuklarımızın bizimle aynı evde oturduğunu kanıtlamaları için elektrik faturası ve su faturası isteniyor. Çocuklarımızın bir Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası var. Bir ailesi var. Ailesiyle aynı yerde yaşıyor. Neden bu çocuklar nerede oturduğunu ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kanıtlamak zorunda kalıyor. Üstelik bu adreslerde bir karışıklık var. Bizim adres sürekli değişiyor. Ben kendi adresimi bilmiyorum. Devletin kurumları arasında bir kargaşa var. Bize gelen su ve elektrik faturasında
ayrı ayrı adres var. Yani postacılara helal olsun adresleri iyi buluyorlar. Devlet bunlara bence fazla maaş vermeli."
Yusuf Coşkun'un ağabeyi Yalçın Coşkun da, 3 evde aile olarak 30 kişinin oyu olmasına rağmen 10 kişinin seçmen listesinde isminin çıktığını belirterek, "Böyle bir şey ne hakka ne de hukuka sığıyor. Bu kul hakkına girer. Ben 58 yıldır aynı mahallede ve aynı evde oturuyorum. 38 yıldır da oy kullanıyorum. Böyle bir şey olmamalı. Bunu yapanlar cezalandırılmalı" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 02:02

İLGİLİ HABERLER