Asayiş
  • 30.8.2011 16:00

11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU TACİZ EDEN SAPIK TUTUKLANDI!

İstanbul’da, yaşıtı gibi davranarak internet üzerinden bağlantı kurduğu 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisini kaydettiği görüntüsüyle tehdit ederek daha fazla cinsel içerikli görüntü elde etmeye çalıştığı iddia edilen kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran bir kişi, 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kızının, internet ortamında kendi yaşıtı bir kız çocuğu gibi davranarak tanıştığı yetişkin bir erkek tarafından kandırıldığını, cinsel istismara uğradığını ve tehdit edildiğini bildirdi.

Savcılığın talimatıyla konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Sistemleri ve Suçları Büro Amirliği ekipleri, 2009 yılında "çocuğa cinsel istismar" suçundan tutuklanan T.A. (36) üzerinde yoğunlaştı.

Bunun üzerine küçük kızın bilgisayarına gelen gönderileri inceleyen polis, IP adresinden şüphelinin kullandığı bilgisayarın Esenyurt’ta olduğunu belirledi ve T.A’yı iletişim kurduğu yere yapılan operasyonla gözaltına aldı.

T.A’ya ait bilgisayarda, çok sayıda çocuğa ait cinsel içerikli kayıt bulundu.

Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra Bakırköy Adliyesine sevk edilen T.A, mahkemece "çocuğa cinsel istismar" suçundan tutuklandı.

T.A’nın, bir sosyal paylaşım sitesinde küçük kız çocuğu fotoğrafıyla kendine açtığı profil üzerinden tanıştığı küçük kızın daha sonra MSN adresini aldığı ve buradan küçük kızın cinsel içerikli görüntülerini bilgisayarına kaydettiği, ardından da "Annene babana söylerim" tehdidiyle daha fazla cinsel içerikli görüntü almaya çalıştığı belirtildi.

Polis, küçük çocukların internet kullanmasıyla ilgili ebeveynlerin filtreleme özelliği bulunan bir internet sağlayıcı kullanmalarını, ayrıca çocukları tek başına bir odada internet başında bırakmamaları konusunda uyardı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:27

İLGİLİ HABERLER