13 YAŞINDAKİ KIZA FUHUŞ YAPTIRAN KADINA 16 YIL HAPİS İSTENDİ
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın basına kapalı ilk duruşmasına, K.Ö’ye (13) fuhuş yaptırdığı, kız kardeşi G.Ö’nün (9) cinsel istismarına yol açtığı iddia edilen tutuklu sanıklardan Yeşim M. (36) ile çocukla cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen Murat K. (22), Oğuz Y. (25), Soner K. (25), Nevzat T. (28) ve Doğan K’nin (22) yanı sıra tutuksuz yargılanan 10 sanık ile avukatları katıldı.
Mağdur çocukların katılmadığı duruşmada, kızların ailesi ve sanıklar dinlendi.
Mahkeme heyeti, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi cinsel amaçla hürriyetten yoksun kılma ve bu suçlara iştirak iddiasıyla yargılanan sanıklardan Murat K, Soner K, Nevzat T. ve Doğan K’nin de tutuksuz yargılanmasına, Yeşim M.
ile Oğuz Y.’nin tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.
-OLAY İhbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Nisanda, Kilimli beldesindeki Yeşim M’nin evinde küçük yaşta kız çocuğuna fuhuş yaptırdığı iddiasıyla operasyon düzenlemişti.
Devrek ilçesindeki evinden kaçtığı bildirilen K.Ö’yü para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya zorladığı öne sürülen Yeşim M. gözaltına alınmıştı.
K.Ö’nün ifadesine başvuran polis, çocuğun 20-50 lira karşılığında fuhşa zorlandığını belirlemişti.
Sorgulama sırasında K.Ö’nün 9 yaşındaki kız kardeşine de cinsel istismarda bulunulduğu tespit edilmiş, çocuklar Zonguldak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı.