Dünya
  • 19.10.2020 10:02

13 yerleşim merkezi kurtarıldı, Ermeni Tank taburu imha edilip kurmay başkanı öldürüldü

Ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a ağır darbe! Azerbaycan bilançoyu açıkladı | İşte cephe hattında son durum

Sivilleri hedef alan Ermenistan dün yine ateşkesi ihlal etti.Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada, ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan’ın saldırılarına karşı,  Ağdara - Ağdam ve Fizuli - Hadrut - Cebrayil istikametinde ve Araz Nehri boyunca operasyonların devam ettiği ifade edildi. Bakanlık, Azerbaycan ordusunun Ermenistan 5’inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan’ın olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini ve kalan askeri personelin savaş mevzilerini terk ettiğini belirtti. İşte Azerbaycan-Ermenistan geriliminde son dakika haberleri ve cephe hattında son durum...

 Ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a Azerbaycan ordusu karşısında bozguna uğradı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan'ın saldırılarına karşı, Ağdara - Ağdam ve Fizuli - Hadrut - Cebrayil istikametinde ve Araz Nehri boyunca operasyonların devam ettiğini açıkladı. İşte son dakika haberin detayları ve Azerbaycan Ermenistan cephe hattında son durum...

İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Ordusu'nun yürüttüğü askeri operasyonlar sonucunda, 2 adet T-72 tankı, 2 adet BM-21 "Grad" YARS tipi, 1 adet D-30 tipi ve 1 adet D-20 tipi obüs topu ve 11 askeri araç cephenin farklı bölgelerinde imha edildi.

Son dakika: Ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a ağır darbe! Azerbaycan bilançoyu açıkladı | İşte cephe hattında son durum

MEVZİ KAYBEDEN ERMENİ ORDUSU KOMUTANIN EMRİYLE GERİ ÇEKİLDİ

zerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun operasyonları sonucunda çatışma bölgelerinde mevkilerini kaybeden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1'inci Motorlu Tüfek Alayı'nın tabur komutanı emriyle geri çekildiğini belirtti. Alayın çatışma bölgesinde bulunan 63'üncü tank taburunun kurmay başkanının çatışmalarda öldüğü, 1'inci tabur komutanı ile yardımcısı Gevorg Makaryan'ın ise yaralandığı açıklandı.

TABUR KOMUTAN YARDIMCISI BİNBAŞI HAYK STEPANYAN ÖLDÜ

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun Ermenistan 5'inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan'ın olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini ve kalan askeri personelin savaş mevzilerini terk ettiğini belirtti. Bakanlığın açıklamasında, Ermenistan'a göç etmek isteyen 55 yaş altı askerlerin ve gönüllülerin işgal altındaki Azerbaycan topraklarından kaçmasını önlemek için yollara komuta merkezleri kurulduğu ifade edildi.

Azerbaycan ordusu işgalci Ermenistan'ı bozguna uğratmaya devam ediyor. Anadolu Ajansının duyurduğu son dakika gelişmesine göre bölgede Ermenistan bir darbe daha yedi. Topraklarını kurtarmak için dört koldan ilerleyen Azerbaycan ordusu13 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

İLHAM ALİYEV DUYURDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Cebrail ilinin 13 köyünü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 18 Ekim'de yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi alenen ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimleri ve mevzilerine ağır top atışı gerçekleştirdiğini belirtti.Bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildiren Aliyev, Azerbaycan ordusunun gereken yanıtı vererek birkaç yerleşim birimini işgalden kurtardığını kaydetti.

Aliyev, paylaşımında "Cebrail ilinin Soltanlı, Emirvarlı, Maşanlı, Hasanlı, Alikeyhanlı, Kumlak, Hacılı, Göyerçinveyselli, Niyazgullar, Keçel Memmedli, Şahvelli, Hacı İsmayıllı ve İsaklı köyleri işgalden kurtarılmıştır. Karabağ Azerbaycan'dır." bilgisini verdi.

78 BÖLGE İŞGALDEN KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada;" Kahraman Azerbaycan Ordusu ateşkese rağmen sivillere saldıran Ermenistan'a cevabı cephede vermeye devam ediyor. Ele geçirilen 13 köy ile birlikte işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 78'e ulaştı." denildi

Güncellenme Tarihi : 19.10.2020 10:09

İLGİLİ HABERLER