
15 YAŞINDAKİ GENÇ YENGESİNE KAŞ GÖZ İŞARETİ YAPAN ADAMI ÖLDÜRDÜ
Adana'da, yengesine göz atarak taciz ettiğini ileri sürdüğü akrabasını silahla öldürdüğü iddia edilen 15 yaşındaki sanığın yargılanmasına başlandı.
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık E.E. (15), hazır bulunurken aynı suçtan gıyabi tutuklama kararıyla aranan amcası Davut E. (40) ise mahkemeye gelmedi. 'Taammüden adam öldürmek ve ruhsatsız silah kullanmak' suçundan müebbet ağır hapis cezası istemiyle tutuklu bulunan E.E., 29 yaşındaki Musa Aksim'i öldürdüğünü belirterek, amcası Davut'un olayla ilgisinin olmadığını söyledi.
Sanık, ifadesinde olaydan 10 gün önce Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nden, Adana'nın Karataş İlçesi'ne tarım işçisi olarak geldiklerini belirterek, "Çadırlar kurulurken Musa abi de bize yardımcı olmuştu. Daha sonra amcam ehliyet almak için memlekete gitmişti. Musa abi kendi çadırı olmasına rağmen bulunduğumuz çadıra sık sık gelerek yengemden yemek ve çay yapmasını istiyordu. Yengemde bir şey söyleyemiyordu. Bir arada Musa abinin yengeme göz attığını gördüm. Yengem hiç karşılık vermedi. Çadırdan dışarı çıkan yengemin arkasından Musa abi de çıktı. Bu esnada yengemin bağırdığını duydum. Dışarı çıktığımda yengem yerde yatıyordu. Beni gören Musa abi kaçmaya başladı. Ben de silahla kovaladım yakaladığım yerde 7 el ateş ederek öldürdüm. Amcam yanımda değildi" diye konuştu.
Maktul tarafından tacize uğradığı iddiasıyla duruşmaya şahit olarak çağrılan 7 çocuk annesi Müzeyyen E.'nin ise yanında nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle ifadesi alınmadı. Duruşma delillerin toplanması, şahitlerin dinlenmesi için ertelenirken gıyabi tutuklu sanık Davut E.'nin tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verildi.