Gündem
  • 1.5.2024 13:10

15yaşındaki torun Arkadaşıyla birlikte babaannesini katletti!

Arkadaşıyla birlikte babaannesini katletti! Katil torunun mesajları ortaya çıktı

İzmir'de 15 yaşındaki E.Ç., 58 yaşındaki babaannesi Sevim Çetin'i 17 yerinden bıçaklayarak katletti. Babaannesini öldürmeye çapa, muşta, sopa ve kesici aletle gittiği belirlenen katil torunun yargılanması devam ederken, cinayetten önce attığı mesajlar kan dondurdu.

Arkadaşıyla birlikte babaannesini katletti! Katil torunun mesajları ortaya çıktı

Kan donduran olay geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşandı. 58 yaşındaki babaannesi Sevim Çetin'i 17 yerinden bıçaklayarak öldüren 15 yaşındaki torun E.Ç. ile aynı yaştaki arkadaşı M.T.T. yargılanmasına devam edildi.

Arkadaşıyla birlikte babaannesini katletti! Katil torunun mesajları ortaya çıktı

Sanıklar İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada E.Ç.'nin sevgilisi İ.N.U. isimli kız tanık olarak dinlendi.

SEVGİLİSİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İ.N.U., "E.Ç. benim okuldan arkadaşım. Aynı zamanda sevgiliydik. Olayın olduğu tarihte beni telefonla aramış. Fark edince ona dönüş yaptım. Telefonda bana çok kötü bir şey yaptığını söyledi. Dediğine göre arkadaşına bir şaka yaptığını, arkadaşının da bunu ciddiye alarak babaannesini öldürdüğünü söyledi. Bunun dışında herhangi bir ayrıntı vermedi. Daha sonra polise teslim olacaklarını söyledi" dedi.

Arkadaşıyla birlikte babaannesini katletti! Katil torunun mesajları ortaya çıktı

"YATAK ODASINA GİTTİĞİNDE…"

E.Ç. ise, "Kız arkadaşım İ.N.U.'yu aradığımda yanımda M.T.T. vardı. O yüzden olayı ilk anlattığımda birlikte gerçekleştirdiğimizi söyledim. Çünkü M.T.T. bu olayı birlikte gerçekleştirdiğimizi söyleme hususunda beni tehdit etti. O yüzden kız arkadaşıma ilk böyle söyledim. Daha sonra M.T.T. yatak odasına geçtiğinde olayı olduğu gibi kız arkadaşıma anlattım. Yani arkadaşıma şaka yaptığımı, arkadaşımın da şakayı ciddiye alıp cinayeti tek başına işlediğini söyledim" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Cumhuriyet savcısı mütalaasında mesajlaşma kayıtlarından anlaşılacağı üzere E.Ç. ile M.T.T.'nin Sevim Çetin'i öldürmeyi planladıkları, E.Ç.'nin annesi ile çok uğraştığı için babaannesine yönelik kin duyduğu, emeklilik kartını almayı ve öldürmede kullanılacak suç aletlerini dahi planladıklarını belirtti. İki çocuğun da bu doğrultuda plan yaparak olay tarihinde saat 18.55'te çapa, muşta, sopa ve kesici alet kullanmak üzere Sevim Çetin'i 17 yerinden yaralayarak kasten öldürdükleri ifade edildi.

MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI: PARASINI ALIRIZ…

Duruşma savcısı mesajlaşma içeriklerinde, "Sevim Çetin'in parasını alırız. Emekli kartını alırız. Paralarını harcarız" şeklinde içerikler bulunduğundan sanıklar hakkında yağma veya yağmaya teşebbüs suçundan yargılama da yapılmasını talep etti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, bir sonraki duruşma önümüzdeki günlerde yapılacak.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Selçuk ilçesinde 58 yaşındaki Sevim Çetin geçtiğimiz yıl mayıs ayında iddiaya göre, 15 yaşındaki torunu E.Ç. ve aynı yaştaki arkadaşı M.T.T. arasında yüksek sesli müzik dinledikleri için tartışma yaşandı. E.Ç. babaannesini başına çapayla vurarak öldürdü. 2 çocuk sanık polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 2.5.2024 11:52

İLGİLİ HABERLER