Gündem
  • 31.5.2020 22:34

200 Şii Heşbi Şabi militanı Koronavirüsden öldü

Heşdi Şabi’ye bağlı 2’inci Tugay Basın Ofisi, şu ana kadar Covid-19 nedeniyle ölen 200 kişinin cenazesini toprağa verdiklerini açıkladı. Ancak Irak Sağlık Bakanlığı verilereine göre ülke genelinde salgından ölenlerin sayısı yalnızca 195.

Irak’ta yeni tip koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenleri toprağa vermekle görevlendirilen Heşdi Şabi örgütüne bağlı 2’inci Tugayı Basın Ofisi, çelişkili bir açıklama yaptı.

Son günlerde koronavirüsü salgını nedeniyle ölü sayılarında yaşanan tırmanışa dikkat çekilen açıklamada, “Buna rağmen 2’inci Tugay’a bağlı cengaverler salgından ölenlerin cenazelerini Necef’teki Vadi Selam Mezarlığı’nda toprağa vermeye devam ediyor. Ramazan Bayramından önce günde 2 ile 5 arasında ölü toprağa veriliyordu. Şimdi ise günde ortalama 10 ile 20 cenaze gömülüyor” ifadelerine yer verildi.

Ölülerin Vadi Selam Mezarlığı’nda koronavirüsünden ölenler için ayırtılan farklı bir bölümde gömüldüğü bilgisine yer verilen açıklamada, “Bu bölümde gömülenlerin sayısı mevcut durumda 200’e ulaştı. Önümüzdeki saatlerde yeni cenazelerin gelmesi bekleniyor ki daha çok Bağdat’tan getiriliyor” denildi.  

Ancak Irak Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde şu ana kadar 6 bin 179 kişi koronavirüsüne yakalanırken can kaybı ise 195 oldu. Bakanlığın açıkladığı bu rakamlara Kürdistan Bölgesi’ndeki veriler de dahil ediliyor.

Irak’ta dün 306 kişinin hastalığa yakalandığı açıklanmıştı.

Son günlerde artan vaka sayısı nedeniyle hükümete bağlı Yüksek Ulusal Sağlık Meclisi tüm kentlerde 31 Mayıs’tan 6 Haziran’a kadar bir hafta sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Irak'ta bayram öncesi 17.00-05.00 saatlerinde, bayram haftası boyunca ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2020 22:43

İLGİLİ HABERLER