
23 NİSAN TÖRENLERİ İÇİN GELDİĞİ ZONGULDAK'TA DANSÖZ YAPILAN UKRAYNALI FOKLORCU SIR GİBİ SAKLANIYOR!..
OSMAN SAV - SERHAT DEMİR
ZONGULDAK (İHA) - 23 Nisan etkinlikleri kapsamında dansöz kıyafetiyle gösteri yaptığı sırada sahnede ancak 10 saniye kalabilen Ukraynalı öğrencinin, bugün devam eden etkinliklerde kendisi ve ismi sır gibi saklandı.
Birbirine çok benzeyen diğer kız arkadaşları vasıtasıyla kamufle edilen öğrenciyi protesto ettiği iddia edilen AK Parti Milletvekili Polat Türkmen iddiaları yalanlayarak etkinliklere katıldı.
Yağmur nedeniyle dün Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 23 Nisan kutlamalarında geçiş töreni ve bazı etkinlikler yapılamamıştı. Bugün Şehir stadında devam eden etkinliklere dünkü etkinliklerde dansöz krizine neden olan Ukraynalılar da katıldı. Dansöz kıyafetiyle dans ederken Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen' in talimatıyla 10 saniye sahnede kalabilen Ukraynalı öğrencinin de etkinliklere getirildiği belirtilirken yine Vali Erkmen'in talimatıyla öğrencinin isminin ve yüzünün basından gizlendiği kaydedildi.
Dünkü etkinliklerde kısa süre de olsa katıldığı iddia edilen öğrencinin hangisi olduğu teyit edilemedi. Birbirine çok benzeyen 3 öğrenci ile görüşülerek konu hakkında ikaz edildiği kaydedilirken tercüman ve görevlilerin de öğrenciyle ilgili basına bilgi vermesi yasaklandığı kaydedildi. 12 Yaşında olduğu öğrenilebilen kız öğrencinin tören sonunda yanına Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in geldiği ve tören boyunca yüzünü kapatan Ukraynalı'nın olduğu tahmin ediliyor.
Dansöz kıyafetiyle sahneye çıkan Ukrayna' lı öğrencinin sahneye çıktığı sıralarda salondan ayrılan ve olaya tepki göstererek salonu terk ettiği iddia edilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Şehir stadı VİP salonunda yaptığı açıklamada başka bir programa yetişmek için salondan ayrıldığını söyledi. Medyada yer aldığı gibi protesto amaçlı salonu terk etmediğini belirten Milletvekili Türkmen, Ukraynalılar'ın da bulunduğu 23 Nisan etkinliklerinde de yer aldı. Çocuk parkı açılışına da katılan Polat Türkmen burada Ukraynalılar'ın yaptığı gösterilere de eliyle tempo tutması dikkat çekti.
Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de Polat Türkmen'in olayı protesto etmesiyle ilgili yayınlanan haberin asılsız olduğunu belirtti.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:57