Washington Post : Pentagon, Genelkurmay Başkanı'nın yanı sıra iki yüksek rütbeli generali görevden aldı.
Washington Post, kaynaklara dayanarak, Pentagon yönetiminin yalnızca ABD Ordusu Genelkurmay Başkanı General Randy George'u değil, aynı zamanda iki üst düzey generali daha görevden aldığını bildirdi.

Ludmila Pakhomova /Globallookpress
Gazete, "İlk generalin, Ekim ayında ordudaki eğitim ve dönüşüm komutasını devralan David Howden ve ordu din görevlisi komutanı Tümgeneral William Green Jr. olduğunu" yazdı.
CBS News daha önce ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Ordu Genelkurmay Başkanı Randy George'dan derhal istifa etmesini istediğini bildirmişti. Pentagon sözcüsü Sean Parnell daha sonra bu bilgiyi doğruladı.
Washington Post daha önce, Pentagon'daki üst düzey yetkililerin, birçok bölgesel karargâhın statüsünü düşürerek ve kıdemli generallerin sayısını azaltarak ABD askeri komuta yapısını yeniden düzenleme planlarını haber yapmıştı.
Bu durum, 28 Şubat 2026'dan bu yana İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik devam eden ve binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırılarıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkıyor.
Kaynak: "Novosti"