Medya
  • 14.4.2012 00:38

28 Şubat'ın medya patronundan müthiş itiraflar

“27 Nisan e-muhtırası”na hükümetin verdiği tepkinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu:
Dinç Bilgin, TRT Haber'de 28 Şubat dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

28 Şubat operasyonu Türkiye'nin gündeminde… Bu operasyon askerlere yönelikti ama “28 Şubat” denilince medya da bakmak gerekir. Dönemin en önemli medya patronlarından biri de Dinç Bilgin'di.

TRT Haber'e konuk olan Dinç Bilgin 28 Şubat dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Askerlerin kabahatli olduğunu, medyanın da sürece destek verdiğini ifade eden Bilgin, “12 yıldır kendimle hesaplaşıyorum” dedi.

"Askerler Büyük Bir Yanlış Yaptı"

O dönem yaptıkları yayınlarla ve attıkları manşetlerle en önemli medya organlarından olan Sabah ve ATV'nin eski sahibi olan Dinç Bilgin, yaşananları bir tiyatro olarak gördüğünü, askerlerin büyük bir yanlış yaptığını kaydetti.

Bilgin, şunları söyledi:

“Emekli generaller, askerler, ülkelerine fenalık yaptıklarının farkında değillerdi. En büyük kabahatlerı, zamanın ruhunun farkında olmayışları ve bu işlerin hala böyle olacağını sanmalarıydı. Onları hain, haydut olarak görmüyorum ama soruşturma mutlaka yapılmalı. Çünkü Türkiye darbe yapma fikriyle savaşmalı."

Medyanın Rolüne Dikkat Çekti

Dinç Bilgin, süreçte medyanın rolüne de dikkat çekti. “Türkiye'nin o noktaya gelmesinde medyanın bir etkisi var mı?” sorusuna Bilgin, “Var tabi. Türkiye'deki bütün müesseselerin olduğu kadar bir etkisi var” cevabını verdi.

Dinç Bilgin, bazı haberlerden yayınlandıktan sonra bilgisinin olduğunu ve bazı durumlarda tepkisini dile getirdiğini söylüyor.

“Ali Kırca’nın Konu Asker Olunca Ses Tonundaki Değişime İllet Olurdum”

Bilgin, "ATV'de en canımı sıkan, konu asker olunca bizim Ali Kırca ses tonunu değiştirerek ciddi bir edayla okuduğu, yazıların geçtiği şeylere illet olurdum. Onu mutlaka ertesi sabah kavgasını yapardım" dedi.

“12 Senedir Kendimle Hesaplaşıyorum”

“28 Şubat operasyonunun başlaması ve medyadan bazı kişilerin isimlerinin geçmesinden endişe ediyor musunuz, size de gelen olur mu?" sorusu üzerine ise Dinç Bilgin, "Ben aşağı yukarı 12 senedir mahkemelere gidip geldiğim için böyle şeylere üzülme durumum yok. Kaşarlandım. Ben 12 senedir kendi kendimle hesaplaşıyorum" dedi.

"27 Nisan E-Muhtırasına Hükümetin Verdiği Tepki Türkiye’nin Miladı Oldu”

“27 Nisan e-muhtırası”na hükümetin verdiği tepkinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk defa işler değişti. O Türkiye'nin miladı oldu. O zamana kadar gazeteciler refleks olarak büyük otoriteden yanaydı."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:48

İLGİLİ HABERLER