Ekonomi
  • 31.3.2006 10:43

29 EKİM'DE UÇAK BİLETLERİ BEDAVA!

Özel havayolu şirketleri ile önceki gün bir araya gelen Bakan Yıldırım, uygulanan promosyonun ulaştırma sektöründe rahatsızlık yarattığını belirterek "Bunun yerine özel günlerde bedava uçuşlar düzenleyin. İlk bedava uçuş da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda olsun. Hem 29 Ekim günü Yeni Esenboğa Havalimanı'nın açılışını da yapacağız" teklifini şirketlere götürdü. Özel havayolu şirketlerinin, teklifi olumlu karşıladığı öğrenildi. Ancak bu kampanyaya Türk Hava Yolları'nın (THY) katılıp katılmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.
     
     Bedava uçuş promosyonu bitirmeyecek

      Öte yandan 'bedava' uçuşun promosyon uygulamasının önüne geçemeyeceği belirtildi. Çünkü özel havayolu şirketlerinin dönem dönem bu şekilde promosyon uygulamalarında hukuka aykırı bir durum bulunmuyor. Sektör temsilcileri, promosyonların devamlı hale gelmesi durumunda bunun rahatsızlık yaratacağını belirterek "Örneğin nisan ayı için promosyon uygulayacak şirketlerden biri gelecek ay içinde taşımayı planladığı 400 bin yolcunun sadece 10 binine promosyon uygulayacak kadar kontenjan ayırdı. Bu durumun sektörde büyük bir rahatsızlık yaratmaması gerekiyor" diye konuştular.
      Bu arada toplantıya özel havayolu şirketlerinin yanı sıra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Başkanı ve Onur Havacılık Genel Müdürü Şahabettin Bollukçu ve TOBB Başkanvekili Halim Mete katıldı.
      Yıldırım ile gerçekleştirilen toplantıda uçak bileti fiyatlarında uygulanan promosyonların yanı sıra turizm sektörünün havalimanının kendi adına aldığı ayakbastı parasının kaldırılması gibi istekleri de mercek altına alındı. Ancak turizm sektörünün ulaştırma ile ilgili sorunlarına toplantıda bir çözüm bulunmadı. Bununla ilgili çözümlerin de gelecek hafta yapılacak Bakanlar Kurulu'ndan çıkması beklenen 'turizm paketi' içinde yer alması bekleniyor.

(referans)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER