3 çocuk sahibi kadınlara memur olma hakkı geliyor

••2 dk okuma
3 çocuk sahibi kadınlara memur olma hakkı geliyor

Hızlı Özet

“Nüfusun artırılmasına yönelik TBMM'ye ilginç bir kanun teklifi geldi. Buna göre, doğurganlık seviyelerini yükseltmek için üçüncü çocuğunu doğuran kadınlara memur olma hakkı getirilecek. 3 çocuk şartını sağlayan kişilere KPSS zorunluluğu olmayacak. İlgili teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.”

Nüfusun artırılmasına yönelik TBMM'ye ilginç bir kanun teklifi geldi. Buna göre, doğurganlık seviyelerini yükseltmek için üçüncü çocuğunu doğuran kadınlara memur olma hakkı getirilecek. 3 çocuk şartını sağlayan kişilere KPSS zorunluluğu olmayacak. İlgili teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Türkiye'de nüfus azalmasının önüne geçmek amacıyla yeni teşvikleri uygulamaya sokmak için harekete geçildi. Doğurganlık seviyelerini yükseltmek için Meclis'e yeni kanun teklifinin getirilmesi beklenirken, detaylar da belli oldu.

ÜÇ ÇOCUKLU ANNELERE KPSS'SİZ MEMUR OLMA HAKKI
Üçüncü doğuran kadınlara kamu kurumlarında iş hakkı tanınacak. 3 çocuklu kadınlar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şart koşulmayacak. Ancak atanacak kişilerin, atanacakları kadro veya pozisyonlar için sınavlara ilişkin hükümler hariç olmak üzere başvuru usul ve esasları ile görevlendirilecek kurumlar Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklan Ofisi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ortaklaşa belirlenmesi bekleniyor.Adaylarda, yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak, kamu hizmetinden yasaklı olmamak, genel sağlık şartlarını taşıması şartları aranacak. NTV'de yer alan habere göre hak sahiplerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmesi beklenirken, atamalar kura usulü ile yapılacak.

İŞTE ATAMALARIN YAPILACAĞI POZİSYONLAR

Adaylar kanun kapsamında bir defa atama hakkı kullanabilecek. Atamalarda öğrenim durumu esas alınacak. İlkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunlarının hizmetli ünvanlı kadro ve pozisyonlara, ortaöğretim ve yükseköğretim mezunlarının öğrenim durumlarına uygun memur ünvanlı kadro ve pozisyonlara atanacak. İlgili kanun teklifinin kısa süre içerisinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Bu haber 1370 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Başsavcılık, son 3 ayda fonlardan çıkış yapan yatırımcıların bilgilerini istedi
Ekonomi

Başsavcılık, son 3 ayda fonlardan çıkış yapan yatırımcıların bilgilerini istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan (MKK) temmuz, ağustos ve eylül aylarında fonlardan çıkış yapan yatırımcılara ilişkin adet, tutar ve bakiye bilgilerinin ayrıca tespit edilerek ivedilikle gönderilmesini istedi.

Habervitrini14952 Görüntüleme
10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri
Ekonomi

10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri

İstanbul’da dar ve orta gelirli vatandaşların güvenli konutlara erişimini hedefleyen TOKİ, merakla beklenen örnek daireleri Ataşehir’de vitrine çıkardı. Başvuruları dün tamamlanan projede ilk teslimler için geri sayım başladı. 

Habervitrini9846 Görüntüleme
Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor

Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası kapsamında yürütülen programla yurt içi hayvan varlığı artırılırken, besilik sığır ithalatı izinleri de kademeli olarak azaltılıyor ve iç piyasa kontrol altına alınıyor. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13046 Görüntüleme
Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor

Ağustos sonu itibarıyla güneş enerjisinin kurulu gücü 27 bin 914 megavata yükselirken, toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 22 oldu. Rüzgar enerjisinde ise kurulu güç 15 bin 434 megavata ulaştı ve toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 12,2 olarak gerçekleşti.

Habervitrini13183 Görüntüleme