'3 MİLYONUNCU ABONE' TESADÜF MÜ?
İGDAŞ’tan "3 milyonuncu abone" ödülü olarak otomobil kazanan Mehmet Köşker, bunun AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak ve Bugün gazetelerinde haber müdürlüğü yapmasıyla ilgisinin olmadığını söyledi. İGDAŞ da, ikramiyenin bir gazeteciye çıkmasının tamamen tesadüf olduğunu öne sürdü.
HÜRRİYET Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan’ın dünkü köşesinde yer alan, "İGDAŞ’ın 3 milyonuncu aboneye verdiği ’Fiat Albea’ marka otomobilin Bugün Gazetesi’nin o dönemdeki haber müdürü Mehmet Köşker’e çıkmasının şüpheli olduğu" iddialarına Köşker’den cevap geldi. Köşker, Çölaşan’ın, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak ve Bugün gazetelerinde haber müdürlüğü yaptığı için "ödülün kendisine denk geldiği" iddialarının asılsız olduğunu söyledi. İGDAŞ’tan yapılan açıklamada ise "3 milyonuncu abonenin gazeteci Mehmet Köşker olması, tamamen tesadüf ve şanstır" denildi..
TANIMAM
Soruların muhatabının kendisi değil İGDAŞ olması gerektiğini belirten Köşker de olayı şöyle anlattı:
"Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’nde yeni aldığımız apartman dairesine doğalgaz bağlatmak için İGDAŞ’a başvurduk. Başvurduktan 2-3 gün sonra 3 milyonuncu abone olarak bir ödül kazandığımız söylendi ama ödülün ne olduğu açıklanmadı. Ben de kendilerine Bugün Gazetesi’nin haber müdürü olduğumu ve gazeteci kimliğimden dolayı böyle bir ödülü almamın sakıncalı olabileceğini söyledim. Onlar da bana ’Sakıp Sabancı’ya da çıkabilirdi. Talihli abonemiz sensin’ dediler. Şans olabilir, tesadüf olabilir, başka bir şey olabilir ben bilemem. Ama benim konuyla alakam yok. Ben ne İGDAŞ’ın müdürünü tanırım ne de ilgili başka birini."
Yeni Şafak Gazetesi’nden sonra çalışmaya başladığı Bugün Gazetesi’nden 1 ay önce ayrılan ve şu anda herhangi bir basın kuruluşunda çalışmayan Mehmet Köşker, "Ben 5 yıl Hürriyet’te olmak üzere, 16 ayrı işyerinde çalıştım. Çalıştığım gazetelerden dolayı bana böyle iddialar yöneltilmesi doğru değil. Emin Çölaşan’a dava açacağım" dedi.
BU BİR ŞANS
İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, "3 milyonuncu abonenin gazeteci Mehmet Köşker olması, tamamen tesadüf ve şanstır" denildi. Abone alımının, İstanbul geneline yayılmış 3 bölge müdürlüğü ve 6 şubenin yanı sıra internet üzerinden aynı anda yapıldığı belirtildi ve "Abone sayısının tespiti, sistem tarafından anlık olarak (mikro saniye düzeyinde bir zamanlama) belirlenmektedir. Dolayısıyla İstanbul’un birçok noktasından aralıksız olarak yapılan ve aynı anda sisteme yansıyan abonelik kayıtlarının sıralamasına müdahil olmak imkansızdır" denildi.
3 milyonuncu abonenin gazeteci olması üzerine, bu tür eleştiriler geleceğini düşündüklerini ancak şeffaflık ilkesinden taviz vermediklerini belirten İGDAŞ yetkilileri, otomobili kendilerinin almadığını, sponsor firma tarafından verildiğini de bildirdiler.
Otomobil pastası
Mehmet Köşker kendilerine hediye edilen otomobil için eşi Hasibe Köşker’le birlikte pasta kesti. Pasta töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bulundu.
2 milyonuncu talihliye kombi vermişlerdi
İGDAŞ, 1.5 milyonuncu abonesi Hayri Sağlam’a 4 Ağustos 2000 tarihinde 20 Cumhuriyet altını, 2 milyonuncu abonesi Ali Güdü’ye ise 12 Kasım 2003’te bir kombi cihazı hediye etmişti. (Aslı SÖZBİLİR - HÜRRİYET)
EMİN ÇÖLAŞAN'IN HÜRRİYET'TEKİ DÜNKÜ YAZISI:
Şans, kader kısmet!
SEVGİLİ okuyucularım, haftanın bu ilk yazısına "çok mutlu bir rastlantı" ile başlamak istiyorum. Hayatta bazen böyle şeyler oluyor! Anlatacağım olay şu:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İGDAŞ isimli bir şirket var. Bu belediye şirketi doğalgaz işiyle uğraşıyor. İstanbul'da doğalgaz dağıtıyor ve satıyor.
Şirketimiz bir süre önce İstanbul'un beş yıldızlı otellerinden birinde görkemli bir tören düzenledi. Törene İstanbul'un AKP sosyetesi, İstanbul Üniversitesi Rektörü falan tam kadro katıldı. Konser verildi, yediler içtiler, doyasıya eğlendiler.
Peki bu törenin amacı neydi?
İGDAŞ şirketi, üç milyonuncu doğalgaz abonesine hoş ve değerli bir armağan verecekti. Belediyede ve şirkette para nasılsa boldu ve bu armağanın da görkemli bir şey olması gerekiyordu.
Düşündüler taşındılar, üç milyonuncu doğalgaz abonesine Fiat Albea marka son model, el değmemiş bir otomobil vermede karar kıldılar.
Şimdi sıra üç milyonuncu doğalgaz abonesinin kim olacağına (!) gelmişti.
Bu kişiyi dikkatle ve özenle belirlemek gerekiyordu.
İşin içinde hile hurda, kura, çekiliş, adamına göre muamele vesaire asla ve kesinlikle yoktu! Üç milyonuncu abonelik kime denk gelirse, otomobili o kazanıp götürecekti.
* * *
Günün birinde bu şanslı vatandaş belli oldu!
Mehmet Köşker!
Peki kimdi Mehmet Köşker?
Fethullah'ın Zaman Gazetesi'yle birlikte AKP iktidarının en büyük övücüsü olan Yeni Şafak Gazetesi var ya!.. Oranın haber müdürü idi. Doğrusunu isterseniz sayfalarında iktidara övgüler düzerek AKP'ye yararlı hizmetlerde bulunmuştu.
Sonra aynı çizgide görev yapan Bugün Gazetesi'ne geçmişti. Haber müdürlüğünü aynı doğrultuda orada sürdürüyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li. İGDAŞ yönetimi AKP'li. Gazeteci Mehmet Köşker kardeşimiz de elbette öyle.
Ancak bütün bu saydıklarım, elbette ki otomobil armağanında torpil olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar dini bütün adamlar! Kimseyi kollamazlar, yetimin hakkını, belediyenin parasını eşe dosta, partiliye, yandaşa yedirmezler!
* * *
Evet!.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İGDAŞ isimli doğalgaz şirketi harıl harıl abone kaydı yapıyor ve otomobil armağan etmek için üç milyonuncu abonesini bekliyordu.
İşte sevgili okuyucularım, gazeteci kardeşimiz Mehmet Köşker'in ismi bu aşamada çıktı!
Herhalde o güne kadar evinde doğalgaz yoktu ve tam tamına üç milyonuncu abone olmayı (ya da yapılmayı) başarmıştı!
Hilesi hurdası asla ve kesinlikle olmayan, kurasız çekilişsiz bir olaydı.
Talih kuşu dönmüş dolaşmış, belediyenin yemlemesiyle Mehmet Köşker'in başına konmayı başarmıştı!
Son model otomobilin sahibi oldu. Neresinden baksanız 40 milyar... Ödülünü (otomobilin anahtarını) beş yıldızlı otelde düzenlenen görkemli törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın elinden aldı.
Devir teslim töreninde poz verdiler, birlikte fotoğraf çektirdiler. Topbaş kürsüye çıkıp Köşker'i "şansından ve rastlantıdan dolayı" kutladı, Köşker de bu değerli otomobili eşine vereceğini açıkladı.
Eeee, üç milyonuncu doğalgaz abonesi seçilmek (!) kolay değildi.
Acaba gazeteci kimliğiyle AKP iktidarına yakın durmanın, Yeni Şafak ve Bugün Gazetesi'nde haber müdürü kimliğiyle iktidara övgüler düzmenin bir nevi küçük bir armağanı mıydı bu?
Hayır, asla!
* * *
Sevgili okuyucularım, bunları yazmamın nedeni var. Sakın hiç kimse yanlış anlamasın, "vay beee, bunlar kendi adamlarına göz göre göre kıyak yapıyor, kitabına uydurup otomobil ikram ediyor" falan demesin.
Lütfen hiç kimse bu mutlu olayı öğrendikten sonra "şike, şike, ayıptır ayıp" diye bağırmasın.
Bunlar her gün hepimize "Müslümanlıktan" dem vuran adamlar, şike mike yaparlar mı?
Yapmazlaaaar!
Üç milyonuncu abonelik düzmece değil, kesinlikle rastlantı idi! Tamamen şans, kader, kısmet!
Ah felek, kimine kavun yedirir kimine kelek!