Yaşam
  • 1.10.2005 01:04

31 YIL SONRA İŞLEDİĞİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Aşkı uğruna cinayet işleyen ve suçu en yakın arkadaşının üstüne yıkan ABD'li adam, 31 yıl sonra gerçeği itiraf etti: Vicdanımdan kaçacak gücüm kalmadı.

***
Geciken itiraf!

Kasiyeri öldüren Will, dışarıda kaldığı sürece azap çektiğini söylüyor. ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Rockford kenti, bir itirafı konuşuyor... Yıl 1974, Will Caroll ve Moochie Skinner yakın arkadaştı. Ancak 2 arkadaş, bir kız yüzünden birbirine girdi. Artık iki genç arasındaki dostluk bozulmuştu ve düşman olmuşlardı. Will, Holly adlı kızla evlenmek için kısa sürede para kazanmaya karar verdi. Fakat Will'in aklına gelen fikir, hırsızlıktı. Will, 1 gecede 2 benzin istasyonu ve 1 market soydu. Ancak market soygununda, kasiyeri silahla vuran Will, büyük korkuya kapılmıştı. İşte o anda, şeytani düşünce, Will'in aklını çeldi. Çılgın adam, cinayet silahını Moochie'nin evinin yakınlarına attı ve polisi aradı. Will, polise, "Markette cinayet işleyen kişi sanırım Moochie'ydi. Elindeki bir poşeti de evinin yakınındaki çöplüğe attı" dedi. Polis, Moochie'nin evine baskın düzenledi ve şüpheli genç adamı tutukladı.

HAPSE GİRECEK
Daha sonra çıkartıldığı mahkemede suçsuzluğunu kanıtlayamayan Moochie, diğer soygun suçlarıyla birlikte ömür boyu hapse mahkum edildi. Yıllar geçiyordu ve gerçek suçlu Will, özgürlüğün keyfini çıkartıyordu. Ancak geçen her yıl, Will'in vicdanının sesini artırıyordu. Ve geçtiğimiz günlerde Will, gerçekleri itiraf etti. İlginç olan, uğruna cinayet işlediği kız Holly ile evlenememişti. Will, pazartesi günü hapse girecek, Moochie özgür kalacak.


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER