408 terörist teslim oldu

2 dk okuma
408 terörist teslim oldu

Hızlı Özet

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri, Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam ediyor.






PKK'da büyük çözülme! 408 terörist teslim oldu



İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 2017 yılından beri 408 teröristin ikna yoluyla teslim olduğunu açıkladı.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma  Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri, Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Silahlı mücadelenin yanı sıra gençlerin örgütten kurtarılması için de önemli adımlar atılıyor. Çocuk ve gençleri acımasızca suistimal eden terör örgütü PKK/KCK’nın, Irak ve Suriye’de bulunan örgüt kamplarında zorla tutulan ve yaşları 9'a kadar düşen sadece çocuklardan oluşan kampları bulunuyor.



Terör örgütlerinden koparılanların, başta eğitim olmak üzere hayatlarını hiçbir korku ve baskı altında kalmadan kendilerinin şekillendirmelerine imkân tanınıyor. Evlerine geri dönenler, bu süreçte devletin kendilerine bu kadar sahip çıkacağını tahmin etmediklerini, sürecin her aşamasında devletin güvenlik birimlerinin yanlarında olduğunu, devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacağını, insana insan olduğu için değer verildiğini gördüklerini, hiçbir çıkar gözetilmediğini ve artık geleceğe umutla baktıklarını söyledi.



408 TERÖRİST İKNA YOLUYLA TESLİM OLDU



PKK/KCK terör örgütü ile aşırı sol terör örgütlerinin tüm kirli yalanlarına ve çirkin yüzüne rağmen güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sayesinde; 2017 yılında 105, 2018 yılında 165 ve 2019 yılında bugüne kadar 138 olmak üzere toplam 408 terörist, terör örgütlerinden ayrılarak teslim oldu.



TESLİM OLANLAR, ÖRGÜT İÇİNDE YAŞANANLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI



Teslim olan teröristler terör örgütünün iç yüzünü de tek tek anlattı. Teröristler, terör örgütünün değişik yöntemlerle kendilerini kandırdıklarını, örgüt içinde üst seviye teröristlerle alt kademelerdeki teröristler arasında çok büyük uçurumların olduğunu, lider kadrodaki teröristlerin zevk ve sefa içerisinde yaşarken, kendilerinin aç ve susuz dağlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattı. Yine teslim olan teröristler ifadelerinde, lider teröristlerin kendi güvenliklerini sağlamaları için diğer teröristleri riske attıkları, erkek ve kadın teröristlerin aralarındaki gönül ilişkileri nedeniyle infaz edildiğini, lider teröristlerin kendileri ile birlikte olmak istemeyen teröristleri ajan olduklarını söyleyerek öldürttüğünü, bazı teröristlerin hamile kalmaları durumunda gözetim altında doğan bebekleri Irak’ın Mahmur kentindeki terörist kamplarındaki ailelere verdiklerini ve bazılarının da parayla Avrupa ülkelerine satıldığını söyledi.



ÖRGÜT, TESLİM OLMAK İSTEYEN TERÖRİSTLERİ HÜCRELERE KAPATIYOR



İfadelerinde, teslim olmak isteyen çok sayıda terörist olduğunu ve tespit edilenlerin hücrelere kapatılarak engellenmeye çalışıldığını belirten teröristler, bir kısmının da DEAŞ terör örgütü ile savaşma bahanesi ile ölüme terk edildiğini söyledi. Teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından öldürüleceklerini ve işkence edileceği yönünde propaganda yapıldığını ifade eden teröristler, ancak teslim olmaları ile birlikte kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığını, aileleri ile rahatça görüştüklerini ve her türlü adli yardımda bulunulduğunu belirtti.



 




Bu haber 292 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var
Asayiş

Bakan Gürlek: Yazıcıoğlu soruşturmasında FETÖ’nün karanlık izleri var

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili 19 kişinin tutuklandığını, 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu. Bakan Gürlek, "Soruşturmanın ucu nereye uzanırsa uzansın, devletimiz hukuk içinde sonuna kadar gidecektir. Hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına, hiçbir örgütlü yapının milletimizin adalet beklentisinin önüne geçmesine müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Habervitrini14774 Görüntüleme
Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi
Asayiş

Haluk Levent’ten ‘borç ilişkisi’ kılıfı! 90 milyon TL iddiasına 'Yalan' dedi

Vatandaşların depremzedeler için yaptığı bağışları kumar masalarında heba eden, milyonlarca lirayı bahiste kaybeden, "Borsada işlem yapmak gibi pis bir zaafım var" diyerek kendini savunan AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, Sevda Kurt’un ‘Evlilik vaadi ile kandırıldım’ iddiasına cevap verdi. 2 belge paylaşan Levent, aralarındakinin borç ilişkisi olduğunu öne sürerek “MASAK raporları bunu doğrulamakta” dedi.

Habervitrini12204 Görüntüleme
Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!
Asayiş

Narin Güran davasında Yargıtay'dan Nevzat Bahtiyar hakkında karar!

Narin Güran cinayetinde 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Nevzat Bahtiyar dosyasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görüşünü açıkladı. Hazırlanan tebliğnamede, Bahtiyar'a verilen cezanın hukuka uygun olduğu belirtilerek hükmün onanması istendi.

Habervitrini14478 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı
Asayiş

Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında tutuklanan albay ve eşinin ifadeleri ortaya çıktı

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada tutuklanan emekli albay Ali Armağan ile eşi Şerife Armağan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Armağan, kaza günü uçuşuna ilişkin iddiaları reddederken, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'la bağlantısı olduğu yönündeki suçlamaları da kabul etmedi.

Habervitrini11823 Görüntüleme