5 kişinin öldüğü makas kâbusunda yüzde 100 kusura 18 yıl ceza!

3 dk okuma
5 kişinin öldüğü makas kâbusunda yüzde 100 kusura 18 yıl ceza!

Hızlı Özet

Katılan vekillerinden avukat Aykut Dikencik, dosyayı Yargıtay'a taşıyacaklarını belirtip, "Olayda sanığın olası kasttan ceza almasını ve bu yüzden de cezasının artırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden dosyayı temyiz edeceğiz" dedi.

İzmir'de 5 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı makas kabusunda Yusuf İslam Koçak adlı sanığa verilen 18 yıl hapis cezası istinaf mahkemesince onandı. Hayatını kaybeden ailelerin avukatı ise, dosyada yüzde 100 kusurlu olarak kaydedilen sanığa verilen cezayı Yargıtay'a taşıyacaklarını kaydetti…

İzmir'in Menderes ilçesinde makas atıp 4'ü aynı aileden 5 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı kazaya neden olan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak'a (20) yerel mahkeme tarafından 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan verilen 18 yıl hapis cezası kararı istinafta da onandı.

Gaziemir'den Ayrancılar yönüne giden Özcan Özer (57) yönetimindeki, içinde 11 kişinin bulunduğu otomobile, Yusuf İslam Koçak'ın (19) kullandığı hafif ticari araç yandan çarptı. Özer'in kontrolünü yitirdiği otomobil, refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail Akdar'ın kullandığı yolcu minibüsüyle çarpıştı.

Sibel Özer, Özcan Özer ve Ali Alperen Özer

Sibel Özer, Özcan Özer ve Ali Alperen Özer

Kazada sürücü Özcan Özer, aracındaki Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), sürücünün oğlu Ali Alperen Özer (18) ile minibüste yolcu olan Mustafa Kemal Karaca (86) yaşamını yitirdi. Özer yönetimindeki otomobilde bulunan Seren Öner, Hatice Beren Öner, Ayaz Efe Kazaker, Deniz Kazaker, Doğa Kazaker, Yiğit Özer ve Çiçek Akba, minibüsteki yolcular Mete Akba, Hatice Kama, Fatma Tüntanır, Belgin Harzadın, Hıdır Kama, Chen Tseng, Erdem Çeven, Azra Çeven, Esra Tarkan, Hüsniye Ayşe Maraş, Kuzey Kalabak, Cehn Chingi Ju ve Sacide Karaca yaralandı.

Şengül Akbaş

Şengül Akbaş

KAZA KAMERADA

Kaza, bir otomobilin araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hafif ticari aracın Özcan Özer'in kullandığı otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı. Kazada otomobile çarptıktan sonra hızla uzaklaşan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak, yakalanıp, gözaltına alındı. Koçak, sorgusunda, önündeki bir aracı sollarken direksiyon kontrolünü kaybettiğini söyledi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Koçak, tutuklandı. Kazayla ilgili çıkan tespit tutanağında otomobil sürücüsü Özcan Özer ile minibüs şoförü İsmail Akdar'ın kusursuz olduklarının belirlendiği, tüm kusurun ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu kaydedildi.

"18 YIL CEZA ALDI"

Alkolsüz olduğu belirtilen tutuklu Koçak hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan toplam 22,5 yıla kadar hapis istemiyle İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçen eylül ayında görülen davada mahkeme heyeti, sanık Koçak'ı, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kazanın 'bilinçli taksirle' olması nedeniyle bu cezasında yarı oranda artırım yapılarak verilen hapis cezası 18 yıla çıkartıldı.

İSTİNAFA TAŞINDI

Tarafların itirazları üzerine dosya istinafa taşındı. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi, Koçak'ın yüzde yüz kusurlu olduğu, diğer araç sürücüleri Özcan Özer ve İsmail Akdar'ın ise kusurunun bulunmadığına vurgu yaptı. Daire, sanığın tehlikeli ve ani şerit değişiklikleri yaptığını, makas atarak kazaya sebep olabileceğini öngördüğü halde tehlikeli sürüşüne devam ettiğini ve bilinçli taksirle hareket ettiğinin kabul edildiğine kanaat getirdi. Sanığın insanların öleceğini veya yaralanacağını öngörmesine rağmen bunu kabullenerek hareket ettiğine dair bir tespit bulunmadığını belirterek olası kastın oluşmadığına yer verdi. Daire, kendi becerisine ve şansına güvendiği için bilinçli taksirle hareket ettiğini belirtti.

"KARAR ONANDI"

Koçak'ın yeni sürücü belgesi almış bir aday sürücü olmasına ve diğer sürücülere göre daha fazla kısıtlamaya tabi olmasına rağmen makas atarak araç kullandığı, kazaya rağmen umursamaz bir tavırla olay yerinden uzaklaştığı dikkate alınarak cezanın yarı oranda artırıldığının altını çizdi. Daire, yerel mahkemenin kararının usul ve esasa uygun olduğunu, delillerin tam olduğunu, sanığın eylemlerinin doğru nitelendirildiğini ve hukuka aykırılık bulunmadığını karar vererek cezasını onadı.

Katılan vekillerinden avukat Aykut Dikencik, dosyayı Yargıtay'a taşıyacaklarını belirtip, "Olayda sanığın olası kasttan ceza almasını ve bu yüzden de cezasının artırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden dosyayı temyiz edeceğiz" dedi.
 

Bu haber 941 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aktif görevdeki 70 FETÖ'cü Polis Gözaltında
Asayiş

Aktif görevdeki 70 FETÖ'cü Polis Gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü beş farklı FETÖ/PDY tahkikatı doğrultusunda 205 zanlı hakkında yakalama emri çıkarıldı. Aralarında görevdeki polislerin de bulunduğu 166 şahıs, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Habervitrini14746 Görüntüleme
AHBAP soruşturmasında gözaltı sayısı yükseldi!
Asayiş

AHBAP soruşturmasında gözaltı sayısı yükseldi!

Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 22'ye yükseldi.

Habervitrini10491 Görüntüleme
Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti.. Tanık dehşet gününü saniye saniye anlattı
Asayiş

Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti.. Tanık dehşet gününü saniye saniye anlattı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Alaattin Kadayıfçıoğlu ve Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, İzzet Yıldızhan hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Habervitrini15247 Görüntüleme
FETÖ'nün "güncel yapılanması" deşifre edildi
Asayiş

FETÖ'nün "güncel yapılanması" deşifre edildi

AA muhabirinin soruşturma ve dava dosyalarından derlediği bilgilere göre, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi başarısız olan FETÖ, bu tarihten sonra örgüt yapılanmasını güncelledi. Ancak güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının soruşturma ve kovuşturmalarıyla yeni terör yapılanmaları da çözüldü.

Habervitrini14996 Görüntüleme