57 GÜN SÜREN EMEKLİLİK İŞLEMİ 1 SAATE İNECEK...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Avrupa'da cep telefonu satın almak için bile sosyal güvenlik numarası gerektiğini belirterek, bunun Türkiye'de de uygulanacağını söyledi.Sosyal güvenliğe tek çatı tasarısının geneli üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerine önceki gece bilgi veren Başesgioğlu, "Şu anda bir SSK'lının emekli aylığı bağlatabilmesi için gereken süre 57 gündür. Bu süre 85 gündü, arkadaşlarımızın önemli çabasıyla bu ancak 57 güne indirilebildi. Ama bu ülkede emekli aylığının bağlanabilmesi için en fazla bir saate ihtiyaç var. İşte 57 günlük süreyi biz bir saate indirmek istiyoruz. Bir saatte emekli aylığı bağlanacaktır" dedi.
Personel kalacak
Başesgioğlu, halen SSK, Bağ - Kur ve Emekli Sandığı'nda çalışan 25 bin personelin tamamını tutacaklarını, bu nedenle tedirgin olmalarına gerek olmadığını da söyledi.
Başesgioğlu, "Biz de bankacılık işlemlerinde sosyal güvenlik numarasını isteyeceğiz. Bu şekilde hem kayıt dışı ekonomi hem de kayıt dışı istihdamı önleme konusunda önemli adımlar atacağız" dedi.
Emekli Sandığı'nın en fazla açık veren kurum olduğuna işaret eden Başesgioğlu, "Emekli Sandığı'nın açığı 7.8 milyar YTL civarında. Bu açığın karşılığı yok. Devlet, sosyal devlet gereği bu parayı vermekte" diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:56