Asayiş
  • 4.9.2013 01:25

7 ev kül oldu

Edinilen bilgilere göre, yangın bugün akşam saatlerinde Bayat ilçesi Büyük Mahalle Sefer sokakta bulunan ahşap bir evde başladı. Kolayı kontrol altına alınamayan yangın kısa sürede bitişindeki diğer ahşap evlere de sıçradı. Yangının çıktığı esnada evlerden birinde bulunan biri kız dört çocuğun itfaiye erlerinin hızlı müdahalesi ile çıkarıldığı öğrenildi. Yangın için Afyonkarahisar merkezden takviye itfaiye ekibi ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nden de arazözler gönderildi. 20’ye yakın itfaiye aracı ve iş makinaları ile müdahale edilen yangında, 50’ye yakın itfaiye eri görev aldı. Can kaybının olmadığı yangından 3 kişinin dumandan etkilendiği bildirilirken, zehirlenme tehlikesi geçiren bu kişilere olay yerinde bulunan 112 Acil servis ekipleri tarafından müdahale edildiği bildirildi. Yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde meydana gelen yangının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, yangının kontrol altına alınamamasının nedeninin bekledikleri takviye ekiplerinin geç gelmesi olduğunu iddia etti.
Yangın söndürme çalışmaları sürerken yangınla ilgili bir açıklama yapan Bayat ilçe Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, şunları söyledi:
"Saat 20.30 civarında ihbar geldi. Ben bizim itfaiye müdürlüğünü aradım onların yangına müdahale ettiklerini ancak binaların bitişik olması nedeniyle yangının çok büyük olduğunu ve 110’a bilgi verilmesi gerektiğini söylediler. Ben daha sonra yangın yerine geldim ve yangının büyük olduğunu gördüm. Ancak ilçelerdeki araçlar geç geldi ve bu yüzden 6-7 ev yandı. Şuanda Allah’a şükürler olsun ki can kaybı yok, maddi hasar var. Yanan evlerin birinde 4 çocuk vardı, onları da itfaiye ekiplerimiz çıkarmış. 112 ve 110 ekipleri burada, her türlü güvenlik önlemi alındı."
Öte yandan, yangının çıkış nedeni hakkında net bir açıklama yapılmazken, yangında 7 ev, bir samanlık bir de ahırın yandığı kaydedildi. Soğutma çalışmaları devam eden yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yangının meydana geldiği sokakta yaşayan vatandaşların ise büyük panik yaşadıkları gözlendi. 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER