
93'LÜK DEDE, VALİ'DEN EŞ İSTEDİ...
SELAHATTİN EROL
MARDİN - Mardin'in Midyat İlçesi'nde; Kayalar, Kayabaşı ve Çalpınar köylerinde yapılan içme suyu deposu ve yolların açılış töreninde köylülerle biraraya gelen Vali Mehmet Kılıçlar'a ilginç bir talep geldi.
Kayalar sakini 93 yaşındaki bir kişi, Vali Kılıçlar'a yeniden evlenmek istediğini, bu konuda kendisinden yardım istediğini söyledi.
Kayabaşı köylülerinden 93 yaşındaki Hacı İbrahim Acar, eşini yıllar önce kaybettiğini, yalnız yaşamanın zor olduğunu ve yeniden evlenmek istediğini belirtti. Türkçe bilmediği için talebini dile getirmekte zorluk çeken İbrahim Dede'nin yardımına Mardin Milletvekili Selahattin Dağ yetişti. Kürtçe dile getirilen talebi Vali Kılıçlar'a aktaran Milletvekili Dağ, dedenin evlenmek için kendisinden yardım istediğini söyledi. İbrahim Dede, "Sayın valim, buralara hoş geldiniz. Ben yalnız yaşıyorum ve sizden beni evlendirmenizi talep ediyorum. Yalnızlık çok zor. Sizden isteğim, evlenmem konusunda bana yardımcı olmanızdır" ifadelerini kullandı.
Olup biteni anlamaya çalışan protokol üyeleri, 93 yaşındaki İbrahim Dede'nin evlenme isteğini şaşkınlıkla karşıladı.