
CHP'yi sarsan rüşvet günlüğü.. Yolsuzlukları kaydettiği defteri savcya verdi
CHP’de satan satana! Manavgat belediye başkanı Kara CHP’li eski başkanı suçladı
CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında şikayet eden ve edilenlerin çoğunu CHP’li olmasına son örnek Manavgat’tan geldi. Tutuklanan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ifadesinde, kendisinden önceki başkan Şükrü Sözen’in döneminde bir kısım usulsüzlükler yapıldığını itiraf etti.
Akrabalarını belediyede işe almasıyla dikkat çeken Kara, ifadesinde bu durumu, “Suç işlemek amacıyla değil, suçluluğun önüne geçmek amacıyla böyle bir tasarrufta bulundum. Ben göreve başladığımda benden önceki dönemde bir kısım usulsüzlükler yapıldığını fark ettim.
Bundan dolayı en güvendiğim insanları geçmiş dönemdeki usulsüzlüklerin tekrarlanmaması için önemli yerlere getirdim” şeklinde savundu.
CHP'li belediyelere yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında partililerin birbirlerini şikayet etmesinin son örneği Manavgat'ta yaşandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ay önce CHP'li Manavgat Belediyesi yöneticileri hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında geçen hafta cuma günü Başkan Yardımcısı Engin Tüter'in, makam odasında baklava kutusu içerisinde 110 bin avro rüşvet almasının ardından operasyon düzenlendi.
Operasyon kapsamında Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara dahil hakkında gözaltı kararı verilen 41 kişiden 35'i yakalandı. Operasyon kapsamında Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 19 şüpheli tutuklandı, 16'sı ise adli kontrolle serbest kaldı. SABAH, Niyazi Nefi Kara'nın ifadesine ulaştı.
Rüşvet günlüğü savcılıkta: Manavgat Belediyesi soruşturmasında Tüter'in ifadesi ortaya çıktı
Baklava kutusunda 110 bin avro rüşvet aldığı görüntüleri ortaya çıkan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in ifadesi ortaya çıktı. Yapılan usulsüzlükleri not tuttuğunu dile getiren ve bu defteri de teslim eden Tüter, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın belediyeye tanıdıklarını yerleştirdiğini de iddia etti.
Tüter, savcılıktaki ek ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.
Tüter ifadesinde, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın göreve başladıktan sonra kendi yakınlarından bir ekip oluşturduğunu anlatarak, Kara'nın yeğeni Bulem Şahbaz'ı özel kalem müdürü, baldızı Sıla Ceyhan Berkaya'yı ve okul arkadaşı Gülsüm Özer'i belediye başkan yardımcısı yaptığını kaydetti.
Usulsüzlükleri tek tek yazmış
Tüter, iş insanı A.Ö'nün Gündoğdu'da bulunan oteline ruhsat alabilmek için Belediye Başkanı Kara'ya makam odasında 150 bin avro verdiğini duyduğunu öne sürdü. Beşkonak'ta bulunan rafting işletmelerinin ruhsatlarının olmadığını belirten Tüter, "Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Özer ve Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Çevik'in işletme sahiplerinden para istediğini biliyorum ancak parayı kendi hesaplarına mı aldılar yoksa belediyenin hesabına mı yatırttılar bilmiyorum." ifadesini kullandı. Hüseyin Cem Gül'ün, otel sahiplerini hafriyat işlerini Mesut Kara'ya vermeleri konusunda zorladığını anlatan Tüter, "Usulsüz yapılan işlemlere ilişkin not tutmuştum. Bu not defterini rızam dahilinde teslim ediyorum." dedi.
Tüter, Belediye Başkanı Kara'nın Kemer'de bulunan evinin ücretinin otel sahiplerinden alındığını sonradan öğrendiğini iddia ederek, "Duyduğum kadarıyla evin parasının bir kısmını K.B. isimli şahıstan almış. Geri kalanı da otel sahibi S.Ü'den aldığını duydum. Bu paraları neyin karşılığında aldığını bilmiyorum." diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 10.7.2025 21:56