Yaşam
  • 30.6.2007 01:18

AB DE UYARDI: KÜRESEL ISINMAYA ACİL ÖNLEM GEREKİYOR!..

BRÜKSEL - Küresel ısınma raporu yayımlayan AB Komisyonu, önlem alınmakta gecikilmesinin, olumsuz sonuçları da büyüteceğini vurguladı.
AB Çevre Komisyonu Başkanı Stavros Dimas tarafından hazırlanan raporda, ''küresel ısınmanın etkilerinin karşılanabilmesi için acilen neler yapılması gerektiği'' konusunda tüm Avrupa'da bilincin yükselmesi gerektiği vurgulandı.
''Erkenden alınacak önlemler, gelecekteki bedelleri azaltacak'' denilen raporda, klima gereksiniminden ötürü yazın elektrik kullanımının artacağı, daha güçlü fırtına ve sellerin olacağı, sıcak hava dalgalarında, yangınlarda ve toprak kaymalarında genel bir artış olacağı, 2080 yılında, Avrupa'daki bitki türlerinin yarısından çoğunun tükenmiş olacağı kaydedildi.
Raporda, Avrupa'nın Atlas Okyanusu kıyılarındaki sıcaklık değişiminin, dünyanın herhangi bir noktasındaki değişimden çok daha fazla olacağı da vurgulandı.
''İklimdeki en büyük değişikliklerden, Avrupa'nın ancak çok küçük bir kısmı etkilenmeyebilir'' denen raporda, Akdeniz kısmında kuraklık olacağı, Alp dağlarındaki buzulların erimesiyle nehirlerin akışının değişeceği kaydedildi. Raporda, deniz düzeyinin yükselmesinin, kıyılardaki yerleşimleri tehdit edeceği de anımsatıldı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER