Dünya
  • 28.10.2020 23:58

ABD basını: Hükümet Trump'a tam 2,5 milyon dolar ödeme yaptı

Washington Post gazetesi, Trump'ın otellerinde ağırladığı misafirlerinin masraflarını hükümete fatura ettiğini ve 2,5 milyon dolar ödeme aldığını yazdı.

ABD'de başkanlık seçimine 6 gün kaldı.

Seçime kısa bir süre kala ise ABD medyasında Donald Trump hakkında karalama haberleri boy göstermeye başladı.

New York Times gazetesinin Trump'ın 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediği iddialarının ardından, The Washington Post gazetesi de ortaya yeni bir iddia attı.

Gazetenin haberine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Florida’da yer alan Mar-a-Lago adlı otelinde Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe'nin ziyareti sırasında bir bardak suya 3 dolar ve bir çiçek buketine 6 bin dolar fatura kestiği iddia edildi.

GÖREV SÜRESİ BOYUNCA 2,5 MİLYON DOLAR ÖDEME

Ayrıca, Trump’ın şirketlerine görev süresi boyunca hükümet tarafından toplam  2,5 milyon dolar ödeme yapıldığı ileri sürüldü.

BEYAZ SARAY İDDİALARI REDDETTİ

Beyaz Saray, Trump’ın 'vergi mükelleflerinden kar elde etmeye' teşebbüs etmediği açıklamasında bulunarak, iddiaları reddetti.

278 MİLYON DOLARLIK AF

Trump'ın vergi kayıtlarını analiz eden New York Times ise Chicago'daki Trump Hotel'in finansal sorunlarla karşılaşmasının ardından banka ve yatırım fonlarının Trump'a ödeme kolaylığı sağladığı ve ek süre tanıdığını, borçlar ödenemeyince ise 287 milyon dolar borcun affedildiğini iddia etti.

"BENİ AKILLI BİR ADAM YAPMAZ MI?"

Trump ise söz konusu habere ilişkin Twitter hesabından, Chicago'daki gökdeleni için kredi verenlerle harika bir anlaşma yaptığını savunarak, "Bu beni kötü bir adamdan ziyade akıllı bir adam yapmaz mı?" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2020 22:17

İLGİLİ HABERLER