Dünya
  • 25.10.2021 23:59

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile ortak iş birliği arayışındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, büyükelçilerin açıklamaları sonrası yaptığı açıklamada "ABD olarak Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği arayışındayız" dedi.

ABD dahil 10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması hakkında yaptığı ortak açıklaması büyük tepki toplamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesi için talimat vermişti.

Erdoğan'ın talimatı sonrası geri adım atan aralarında ABD'nin de bulunduğu büyükelçiliklerden "İç işlerine karışmayacağız, kanunlara riayet edeceğiz" açıklaması geldi.

Büyükelçilik açıklamalarında Viyana Sözleşmesinin 41'inci maddesine riayet edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili ABD'den beklenen açıklama geldi.

"TÜRKİYE İLE ORTAK ÖNCELİKLERDE İŞ BİRLİĞİ ARAYIŞINDAYIZ"

Türkiye ile ilişki kurmaya Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine uygun olarak devam edeceklerini söyleyen Price, şu ifadeleri kullandı:

"Biden yönetimi olarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı küresel olarak desteklemeye devam edeceğiz. ABD olarak Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği arayışındayız.

"DİYALOG KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Herhangi bir anlaşmazlığı gidermek için diyalog kurmaya devam edeceğiz. İlerlemenin en iyi yolunun karşılıklı çıkar konularında işbirliği yapmak olduğuna inanıyoruz ve Türkiye ile birçok konuda ortak çıkarlarımız olduğunu biliyoruz."

Güncellenme Tarihi : 25.10.2021 22:46

İLGİLİ HABERLER