ABD İLE 8.5 MİLYAR DOLARLIK KREDİ İÇİN GÖRÜŞMELER BU HAFTA BAŞLIYOR
WASHINGTON - Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, ABD'nin ek Irak bütçesinde Türkiye için ayırdığı 1 milyar dolar hibe veya 8.5 milyar dolarlık krediye ilişkin görüşmelerin bu hafta içinde başlayacağını ve bu yardımın bir kısmının, Irak'ın yeniden yapılandırılması faaliyetlerinde kullanılabileceğini söyledi.
Washington'da bulunan Ziyal, Türkiye'nin zorlu ekonomik krizler geçirdiğini, ancak şimdi bu krizleri atlatmanın eşiğinde olduğunu belirterek, ABD'den bu yönde yapılan yardımların ve IMF kanallı desteğin Türkiye tarafından takdir edildiğini kaydetti.
Ziyal, 8.5 milyar dolarlık kredinin, IMF programı çerçevesinde geleceğini belirtti ve ''Bu yardımın bir kısmı Irak'ın yeniden yapılandırılması çalışmalarında kullanılabilir. Bu yardım zaten Irak konusuyla bağlantılı olarak geliyor'' dedi.
Uğur Ziyal ayrıca, Türkiye ve İsrail'in bölgedeki demokratik ülkeler olduğuna dikkati çekti ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, Ortadoğu ülkelerine demokrasi çağrısının ABD tarafında takdir gördüğünü ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:10