Dünya
  • 3.8.2021 22:50

ABD Kongre binası baskınına karşı koyan 4 polis 'intihar etti'

ABD'de 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen Kongre binası baskınını engellemek üzere görev yapan polislerden 4'ünün intihar ettiği ortaya çıktı. Columbia polis müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polis memuru Gunther Hashida 29 Temmuz, polis memuru Kyle DeFreytag da 10 Temmuz tarihinde evlerinde ölü bulundu.

Bu iki isimle beraber, 6 Ocak olaylarında Kongre'yi koruyan polislerden intihar ederek yaşamına son verenlerin sayısı 4'e ulaşmış oldu.

Polis memuru Jeffrey Smith olayın hemen ardından, bir diğer polis Howard Liebengood da olaydan 3 gün sonra intihar ederek yaşamlarına son vermişti.

Polis intiharlarının, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik davalarda, Trump'ın işini zorlaştıracağı tahmin ediliyor.

ABD'de seçim sonuçlarını kabul etmeyen Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basması sonucunda ülkede geniş çaplı bir kaos yaşanmıştı.

6 Ocak'ta seçim sonuçlarına karşı gösteri düzenleyen Trump destekçileri Kongre binasını basmış, olayda biri polis 5 kişi ölürken yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 3.8.2021 22:52

İLGİLİ HABERLER