Dünya
  • 5.9.2007 00:15

ABD'DE YENİ PENTAGON SKANDALI!..

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), Irak savaşının başından beri Amerikan askerlerinin can güvenliğini sağlayacak daha gelişmiş aygıtlar sağlanması konusunda ihmalkar davrandığı ortaya çıktı.
      USA Today gazetesinde bugün yayınlanan habere göre, konuyu araştıran meclis komisyonu, yüksek rütbeli ordu komutanlarının, Irak'tan gelen bütün ısrarlı isteklere rağmen mayına daha dayanıklı olması için özel olarak üretilen zırhlı araçların temini konusunda mütereddit davrandıklarını belirledi.
      Gazeteye göre, Irak'ta çatışma alanlarından gelen istekler, Donald Rumsfeld'in yerine bakanlık koltuğuna Robert Gates'in oturmasından sonra karşılanmaya başladı. Bir başka deyişle Irak'tan gelen ilk istek, aradan 2 yıldan uzun süre geçtikten sonra karşılandı.
      Gazete, Pentagon'un bu ''umursamaz'' tutumu karşısında Kongre'nin Irak'taki birliklerin bütçesini birkaç milyar dolar artırdığını hatırlattı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER