Sağlık
  • 19.5.2021 13:52

AB'den flaş aşı kararı

AFP tarafından gelen son dakika haberine göre Avrupa Birliği, tamamen aşılanmış yolculara sınırları yeniden açmayı kabul etti.

Son dakika haberi… AFP tarafından gelen son dakika haberine göre Avrupa Birliği, tamamen aşılanmış yolculara sınırları yeniden açmayı kabul etti.

AŞILANMIŞ YOLCULARA SINIRLAR AÇILIYOR

Koronavirüs salgınında aşı uygulamaları artarak devam ediyor. Turizm sezonunun açılacak olmasıyla birlikte uluslararası seyahat kısıtlamalarının yeni düzenlemeleri merak konusu iken Avrupa Birliği'nden konuya ilişkin bir karar geldi.

Agence France-Press'in (AFP) resmi kaynaklarına dayandırdığı son dakika haberine göre AB üye devletleri, blok sınırları içinde seyahat gerçekleştiren yolculara, tamamen aşılanmış olmaları kaydıyla dolaşım izni konusunda anlaştı.

BAKANLAR KARARI CUMA GÜNÜ NETLEŞTİRECEK

Belçika'nın Brüksel kentinde bir araya gelen üye ülke temsilcileri, aşı uygulamalarının eksiksiz olması kaydıyla yolculara sınırları açmayı kabul etti. Kararın, cuma günü AB bakanları tarafından da resmen kabul edileceği bildirildi.

SON AŞI DOZUNDAN 14 GÜN SONRA SEYAHAT SERBEST OLACAK

Buna göre üye devletler, varıştan en az 14 gün önce aşının son dozunu almış kişilerin AB'ye seyahatlerine izin verecekler. Şimdilik kabul edilen aşı listesinde ise Rus ve Çin aşıları olan Sputnik ve Sinovac'ın olmadığı bildirildi.

Uzun zamandır gündemde olan aşı pasaportu konuşmalarının ardından gelen karar, AB ülkelerinde seyahat hareketliliğini de beraberinde getirecek.

Turizm hareketliliğinin başlayacağı yaz mevsimiyle birlikte Avrupa Komisyonu, AB sınırlarının en geç haziran ayı başında yeniden açılmasına ilişkin bir planı duyurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2021 13:54

İLGİLİ HABERLER