Gündem
  • 8.6.2024 19:25

ABD'li Yahudi Binbaşı Gazze Neden ordudan İstifa Ettiğini Açıkladı

ABD'li Yahudi Binbaşı Gazze Neden İstifa Ettiğini Açıkladı

Harrison Mann, "Kaldığım sürece, temelde endüstriyel ölçekte sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürüleceğini zaten gösteren bu kampanyaya katkıda bulunacağımı biliyordum" dedi.

Harrison Mann'ın ABD ordusundan istifasının Pazartesi günü kesinleşmesinin ardından, Savunma İstihbarat Teşkilatı'nda çalışan Yahudi ABD Ordusu binbaşısı bu hafta, Amerika'nın, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşına verdiği destek nedeniyle istifa etme kararını açıklayan bir dizi röportaj verdi .

Mann, "İsrail'in hava harekâtının ilk günlerinden itibaren, çok yüksek sivil kayıplarına yol açma isteğini gördük" dedi .CBS Haberleri baş araştırmacı muhabiri Jim Axelrod Salı günü yayınlanan bir sohbette.

Hamas liderliğindeki 7 Ekim saldırısı, devam eden İsrail bombardımanını, kara saldırısını ve Gazze'ye insani yardım teslimatına yönelik kısıtlamaları tetiklemeden önce bile, ABD İsrail'e yıllık olarak milyarlarca dolar askeri yardım yaptı. Ölü sayısının 36.500'ü aşmasıyla ABD'nin Orta Doğu müttefikine verdiği silah ve diplomatik destek son sekiz ayda arttı .

Gazeteciler ve insan hakları grupları İsrail'in Gazze'deki sivilleri öldürmek ve yaralamak için ABD silahlarını kullandığını belgeledi. Axelrod'un İsrail güçlerinin bunu kasıtlı olarak yapıp yapmadığı sorusuna Mann, "35.000 sivili kazara nasıl öldürdüğünüzü bilmiyorum" yanıtını verdi.

Mann'ın televizyonda yayınlanan ilk röportajı sırasında Axelrod ayrıca şu soruyu sordu: "Çalışmalarınızın açlıktan ölmek üzere olan çocuklarla doğrudan bağlantılı olduğunu hissettiniz mi?"

13 yıllık Ordu gazisi sadece "Evet" dedi.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta verdiği bir röportajda İsrail'in açlığı bir savaş silahı olarak kullandığını düşünmediğini söyleyerek küresel insan hakları örgütleri ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin vardığı sonuçlarla çelişiyor .

Bend the Arc: Grubu tarihsel olarak onlarca yıldır devam eden İsrail-Filistin çatışmasının dışında kalan Yahudi Eylemi CEO'su Jamie Beran, Salı günü Biden'a yazdığı bir mektupta şunları yazdı: "Amerikalı Yahudiler olarak biz bir alarm veriyoruz: ABD'nin şiddete devam etmesine destek." Gazze Amerika'nın güvenliğini ve ABD demokrasisini tehlikeye atıyor."

CBS'ye çıkışında Mann, bir Yahudi olarak yaşadığı deneyimi not ettiği istifa mektubunu okudu ve şunları yazdı : "Avrupalı ​​Yahudilerin soyundan biri olarak, konu üstlenme konusuna geldiğinde özellikle affetmeyen bir ahlaki ortamda yetiştirildim. etnik temizliğin sorumluluğu - büyükbabam Almanya'da üretilen ürünleri asla satın almayı reddetti - burada 'bir daha asla'nın büyük önemi ve 'sadece emirlere uymanın' yetersizliği sık sık tekrarlandı."

Mann, mektubunu 16 Nisan'da DIA'da dağıttıktan sonra geçen ay LinkedIn'de kamuya açıklama kararını açıkladı. Biden yönetiminin İsrail'in ABD silahlarının kullanımına ilişkin güvenceleri hakkındaki -eleştirmenlerin "Cuma haber dökümü" olarak adlandırdığı- Mayıs ayı raporuna atıfta bulundu. Gazze'ye insani yardım ulaştırılması.

Yönetimin raporunda, İsrail kuvvetlerinin Gazze'de ABD silahlarını uluslararası hukuk yükümlülüklerine uygun olmayan bir şekilde kullandığını "değerlendirmenin makul" olmasına rağmen, İsrail'in insani yardım konusundaki eylemi ve eylemsizliği, Amerika'nın İsrail savaşına verdiği destek konusunda "derin endişeler" ifade edildiği belirtiliyor. çaba devam edebilir.

Mann ayrıca Çarşamba günü Mehdi Hasan'ın İsrail'in Gazze saldırısını eleştiren içerik yayınlamasının ardından MSNBC'deki programının iptal edilmesinin ardından gazetecinin başlattığı medya platformu Zeteo'daki yeni programına da katıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 8.6.2024 19:34

İLGİLİ HABERLER