Gündem
  • 29.5.2015 15:23

Abdullah Gül'den HDP iddiasına cevap

Gül, “Ben bir partinin kurucusuyum ve yerim belli” dedi. Gül, fetih şölenine katılmama nedenini ise, “Aktif bir siyasi gündem içerisinde olmadığım için mitinge katılamayacağım” sözleriyle açıkladı.
Abdullah Gül, cuma namazını Beykoz’daki Abdülvehhab Evvab Camii’nde kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Twitter’da Erdoğan’ı takibi bıraktığı iddialarına ilişkin, “Twitter’la ilgili doğrusu hayret ettim. Twitter açık. Ben iki hesap takip ediyordum. Onlar aynı şekilde devam ediyor. Neler yazıldıysa anlayamadım onu” dedi.

Yenikapı’daki fetih şölenine neden katılmadığı sorulan Gül, “Mitingle ilgili ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra söyledim nasıl bir hayat tarzım olacağını. Bugün bilgilerimi, tecrübelerimi bir vakıf çalışması çerçevesi içerisinde paylaşmak için uğraşıyorum. Dolayısıyla aktif bir siyasi gündem içerisinde olmadığım için mitinge katılamayacağım. Bunu başka yönler içine çekmenin bir anlamı yok. Bunun üzerinde kimsenin spekülasyon yapması yanlış olur. Yine cumhurbaşkanlığından ayrılırken söyledim o zaman. Partisinin kurucusuyum, ilk başbakanıyım, ilk cumhurbaşkanıyım. Dolaysıyla bu anlamda yerim belli, nerede durduğum belli. Ayrıca yine tecrübelerimi, bilgilerimi de arkadaşlarımla zaman zaman paylaşıyorum. Yeri geldiğinde de paylaşmaya her zaman hazırım” diye konuştu.

Abdullah Gül, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Abdullah Gül HDP’ye oy verecek” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, “Benim yerim belli, ben bir parti kurucusuyum. Siyasi parti başkanlarının zaman zaman benimle ilgili söyledikleri güzel sözler için teşekkür ederim. Ama nihayetinde bir partinin kurucusuyum ve yerim de belli” şeklinde konuştu.

METİN BAŞAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER