Yaşam
  • 8.1.2007 14:18

ABLA - KARDEŞ AYNI GÜN İKİ ERKEK ÇOCUK DÜNYAYA GETİRDİ!..

TRABZON'da, iki kız kardeş aynı gün 45 dakika arayla doğum yaptı. İkisi de erkek bebek dünyaya getiren kız kardeşler hem anne hem de teyze oldu.
      Melek Yazıcı (25) ile kardeşi Dilek Emirzeoğlu (23), Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi’nde, aynı gün sezaryenle doğum yaptı. Hamilelikleri boyunca birbirlerine yardımcı olan abla kardeş, ameliyathaneye de birlikte girdi. Melek Yazıcı saat 09.00'da, kardeşi Dilek Emirzeoğlu ise 09.45'te birer erkek bebek dünyaya getirdi.
      Aynı gün doğum yapmaktan mutlu olduklarını söyleyen Dilek Emirzeoğlu, “Ablama hamile olduğumu söylemeye gittiğimde o da bana kendisinin de hamile kaldığını söyledi. O anda çok şaşırmıştık. Hamilelik süresi boyunca birbirimizden ayrılmadık. Doğum zamanı geldiğinde ikimiz de aynı anda hastaneye yattık. Sezeryanla doğum yaptık. İkimizin de erkek bebeği oldu. Hem anne hem teyze olduk. Çok mutluyuz'' dedi.
      Abla- kardeşin doktoru Hasan Tahsin Sanisoğlu ise, ilk kez böyle bir rastlantıya tanık olduğunu belirterek, “Böyle bir doğuma dünyada nadir rastlanır. İki kardeş aynı zamanda hamile kalıp, aynı gün doğurdular, hem anne, hem teyze oldular. İkisini birlikte ameliyathaneye aldık. Sezeryanla doğum yaptılar. Melek saat 09.00’ da, Dilek ise saat 09.45’ de doğum yaptı. İkisinin de doğumu sorunsuz oldu'' diye konuştu.
      Abla Melek Yazıcı’nın bebeğine ‘Beka’, Dilek Emirzeoğlu’nun bebeğine ise ‘Yiğit Haktan’ isimleri verildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:09

İLGİLİ HABERLER