İsrail'in Tahran'daki tarihi sinagogu yerle bir ettiği ortaya çıktı
İranlı Yahudi milletvekili: İsrail, Tahran'daki kadim bir sinagogu yıktı ve Tevrat tomarları enkaz altında kaldı
İran İslam Danışma Meclisi'ndeki Yahudi azınlığı temsilcisi Homayoun Samhih, İsrail'in Tahran'daki en eski Yahudi sinagoglarından birini hedef almasını kınadı.
Samhih bir gazete röportajında binanın baskın sonucu tamamen yıkıldığını ve Tevrat tomarlarının hâlâ enkaz altında olduğunu doğruladı ve bunun dünya çapındaki Yahudi topluluğu arasında yaygın bir öfke dalgasına yol açacağı konusunda uyardı.
İranlı milletvekili, İsrail'in "Yahudi topluluğumuzun üyeleri de dahil olmak üzere Müslümanlara veya diğer dini gruplara hiçbir merhamet göstermediğini" belirterek üzüntüsünü dile getirdi ve baskının Yahudi bayramları sırasında gerçekleştiğini kaydetti.
Sinagog, ABD-İsrail'in İran başkentine düzenlediği hava saldırıları sırasında hedef alınmış, tamamen yıkılmış ve yakındaki evlere ve tesislere de büyük hasar vermiştir.
Olay yerinde şu anda arama kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma işlemleri devam ediyor.
İran medyası Salı günü, Tahran'ın merkezindeki bir Yahudi sinagogunun füze saldırısı sonucu yıkıldığını, kurtarma ekiplerinin ise enkaz altından insanları kurtarma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.
Ayrıca, "Taleghani Caddesi yakınlarında daha önce meydana gelen bir grevin, komşu bir konut binasında büyük hasara yol açtığını ve yangına neden olduğunu, ayrıca tesislerde de hasar oluştuğunu" belirtti.
Kaynak: RT
Tahran'daki sinagog ABD-İsrail işbirliğiyle yıkıldı...
Tahran'daki yıkılan sinagog, İran savaşının dini merkezleri nasıl tehlikeye attığını gösteriyor.
İran devlet medyasına göre, ABD-İsrail ortak saldırıları bugün erken saatlerde Tahran'daki bir sinagogu yerle bir etti. İsrail ordusu saldırının sorumluluğunu üstlenerek, sinagoga verilen "yan hasar" için üzüntüsünü dile getirdi.
CNN muhabiri Bijan Hosseini, İran'ın köklü Yahudi tarihinin bazı yönlerini ve savaşın manevi merkezlere verebileceği dolaylı zararları açıklıyor:
•