Gündem
  • 30.4.2013 10:38

Açık artırma ile arsa satacak!..

ANKARA (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Diyarbakır gibi büyük şehirler olmak üzere 21 ilde toplam 40 arsayı açık artırmayla satışa sunacak.
            Hazineye herhangi yük getirmeden, ihtiyacı olan finansmanı arsa ve iş yeri satışları ile hasılat paylaşımı ve kaynak geliştirme projelerinden elde eden İdare, böylelikle yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşların da kaliteli, çağdaş ve güvenilir mekanlarda ikamet edebilmelerini sağlıyor.
     
     -Ankara Tema Park'ta kalan son arsa-
    
     TOKİ kaynak geliştirme kapsamında 21 ilde 40 arsasını satışa çıkarıyor.
     Arsalar, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Afyon, Sinop, Ağrı, Amasya, Aksaray, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kars, Mersin, Kütahya, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da yer alıyor.
      Satışa sunulanlar arasında başkentte "Disneyland" kurulacağı belirtilen Tema Park'ta kalan son arsa da bulunuyor. 36 dönümlük konut arsası, 4,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkıyor.
      Taşınmazlar arasında İstanbul Başakşehir İkitelli'de 16 milyon lira muhammen bedelli 9,6 dönüm ve İstanbul Arnavutköy'de 1 milyon lira muhammen bedelli 680 metrekare konut arsası da yer alıyor.
      Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde özel orta ve ilköğretim okulu arsası da satışa sunuluyor.
     
     -Müzayede 16 Mayıs'ta-
    
     Satış müzayedesi, 16 Mayıs'ta saat 14.00'te Eskidji Firmasının İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilecek.
      Müzayedede, TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yapılarak teklifler alınabilecek. Katılmak isteyenler, ayrıca "www.eskidji.com" adresinden de taşınmazlar için teklif verebilecek.
      Satışa sunulan taşınmazlar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. Birinci lot ile 15'inci lota kadar taşınmazlar için yüzde 25 peşin 36 ay vade, 16 lot No'lu taşınmaz için yüzde 15 peşin 60 ay vade, diğer lotlardaki taşınmazlar için ise yüzde 10 peşin 120 ay vadeli satış yapılacak.
      Ancak 15 bin liranın altındaki taşınmazlar için sadece peşin teklif alınacak.
      Katılımcılar, müzayede öncesinde Eskidji'nin ING Bank Şişli şubesindeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere, katılım teminatı olarak istedikleri arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak.
      Muhammen bedeli 500 bin liradan az arsalar için 5 bin, 500 bin 1 lira ile 1 milyon lira arası arsalar için 50 bin, 1 milyon 1 liradan fazla arsalar için ise 100 bin lira katılım teminatı ödenmesi gerekiyor.
      Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ve "www.eskidji.com" adreslerinden ulaşılabilir.
     
     Muhabir: Esra Altınmakas
     Yayıncı: Eda Ay
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER