Spor
  • 5.7.2022 11:01

Acun Ilıcalı ile Ali Koç arasında inanılmaz Allahyar tezgahı..

Acun Ilıcalı Fenerbahçe'nin gizli arka bahçesi  olan Hull City'ye aldığı Ozan Tufan ve Allahyar için Fenerbahçe’ye ödediği bonservisi açıkladı!
Rakam inanılmaz...
“Allahyar için başkanımıza parantez açmam lazım. Ona Fenerbahçe’de inanan Ali Koç. Çok zor şartlarda Fenerbahçe’ye kazandırdı. Mirsad Türkcan da operasyonun içinde var. Kolay bir oyuncu değil. Fakat teknik kadro sıcak bakmıyordu. Bu da futbolun parçası. Lukaku gitti Chelsea’de oynayamadı. Allahyar için güzel bir teklifle geldim. Gelin şöyle bir şey yapalım dedim. Yüzde 50-50 olalım. Allahyar bizde patlama yaparsa Fenerbahçe para kazansın. Yarın öbür gün bunu nasıl kaçırdık demeyelim. Ribery’yi 20 senedir konuşuyoruz. Bizim aramızda koşturuyordu o çocuk. Galatasaray’a büyük kazanç sağlayabilirdi. Bizim takıma da Başkan Ali Koç sempatik bakıyor ve yolu açtı. Çok önemli bir oyuncu kazandık. Allahyar’ın taraftarla olan ilişkisi de çok iyi. Allahyar’ın bonservisinin yüzde 50’si için Fenerbahçe’ye 4.5 milyon Euro ödedik.”
Kısaca bu transferde Allahyar'a 9 milyon euro değer biçilmiş..
Hull City'de 11 maçta sadece 468 dakika süre alabilmiş bir golcü. 11 maçta tek bir golü tek bir asisti olmayan Allahyar'a 9 milyon euroyu vermek için insanın beyni olmamalı.

Allahyar'ın gerçek değeri nedir?
Dünyadaki bütün futbolcuların değerini ve istatistiklerini yayınlayan Transfermarth, Allahyar'ın değerinin 2.5 milyon euro olduğunu bildirdi. Hem de yüzde yüzünün.
Peki Acun değeri 2.5 milyon euro olan futbolcuya 9 milyon euro neden verir.
Para cebinden çıkmıyorsa elbette verir.
Bütün spor alemi biliyor ki bu satış kağıt üzerinde yapılan bir satış.. Mesele Fenerbahçe'nin resmi kayıtlarına 4.5 milyon euroluk bir giriş göstermek.. Böylece Fenerbahçe'nin yapacağı transferlerine kaynak varmış gibi göstermek.
Resmen bir tezgah..
Acun aynı şekilde transfer ettiği Ozan Tufan için de muhtemelen bir servet ödemiştir. Tabi kağıt üzerinde..
Piyasa değeri 3.8 milyon euro gözüken Ozan Tufan için 10 milyonun bile üzerinde bonservis rakamı vermiş olabilir.
Acunla yapılan bu transfer katakullisinde Fenerbahçe'nin hesabına 10-15 milyon euro giriş sağlanmış oldu.
Tabi bu kağıt üzerinde...
Bütün bu tezgahları çeviren Acun Ilıcalı Survivor'da da son çevirdiği tezgahla sahada dökülen ancak oyun sırasında Hull City resmi yapan Nisa'yı masada şampiyon yapmıştı..
Son olarak şunu da belirtelim..
Acun Hull City satın alırken Ali Koç'un yapı kredi bankası'ndan ne kadar kredi aldı. O verilen para kredi mi yoksa ana para mı?
Anlaşılacak şekliyle Hull City'i Acun mu aldı yoksa Ali Koç mu aldı? Resmi belgeleri açıklasalar da kamuoyu gerçekleri bilse..

Güncellenme Tarihi : 6.7.2022 22:40

İLGİLİ HABERLER