Spor
  • 12.8.2025 22:42

Adana Demirspor'un 16 yaşındaki kalecisi Deniz Dönmezer Galatasaray'a transfer oluyor

Kaleci transferi için görüşmelerini sürdüren Galatasaray'ın gündemine 1. Lig ekibi Adana Demirspor'un 16 yaşındaki gelecek vaat eden kalecisi Deniz Dönmezer geldi.

Kaleci transferi için görüşmelerini sürdüren Galatasaray'ın gündemine sürpriz bir isim geldi.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de mücadele eden ve bu sezon 1. Lig'de yer alacak Adana Demirspor'un 16 yaşındaki gelecek vaat eden kalecisi Deniz Dönmezer Sarı-kırmızılı takıma önerildi.

GALATASARAY DENİZ DÖNMEZER'E SICAK BAKIYOR

Salim Manav’ın aktardığı bilgilere göre, Galatasaray, gelecek vaat eden genç yetenek Deniz Dönmezer için harekete geçme kararı aldı.

Avrupa'dan da birçok takımda scout ekiplerinin listesinde yer alan 16 yaşındaki file bekçisi için nihai kararı teknik direktör Okan Buruk verecek.

Galatasaray'ın Deniz Dönmezer'i transfer etse dahi Şampiyonlar Ligi için de kaliteli bir yabancı kaleci transferi yapması bekleniyor.

1,90'lık boya sahip olan 16 yaşındaki genç file bekçisi geçtiğimiz sezon Adana Demirspor ile 18 Süper Lig karşılaşmasında kaleyi korudu. Deniz bu maçlarda kalesinde 48 gol gördü.

ESKİ HOCASI CİTY İZLİYOR DEMİŞTİ

Adana Demirspor'da sezonun sona ermesi ile teknik direktörlük görevinden ayrılan eski çalıştırıcı Mustafa Alper Avcı, Mayıs ayında bir karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada Deniz Dönmezer'in Manchester City'nin takibinde olduğunu kaydetmişti.

Mustafa Alper Avcı, Deniz Dönmezer için şunları söylemişti:

"Deniz Dönmezer için Manchester City yetkilileri Beşiktaş maçına geldi, Başakşehir maçımıza da gelecekler. Deniz'i Fransa, İngiltere başta olmak üzere Avrupa Ligleri'nden takip eden kulüpler var"

Güncellenme Tarihi : 12.8.2025 22:47

İLGİLİ HABERLER