Gündem
  • 8.2.2023 23:39

AFAD depremzedelerin tahliye noktalarını açıkladı

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 2 depremden sonra belirlenen tahliye noktalarından depremzedeler il dışına çıkabilecek.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetindeki depremlerde 10 ilde büyük yıkım meydana geldi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgelerde, depremzedelerin tahliyeleri için jandarma ekipleri tarafından tahliye alanları oluşturuldu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedelerin kullanabilecekleri tahliye noktaları hakkında açıklama yaptı.

Tahliye noktaları

Yapılan açıklamada depremde etkilenen ve il dışına gitmek isteyen vatandaşlar için  jandarma birimlerince tahliye alanları oluşturulduğu ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem afetinden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı sebebiyle il dışına gitmek isteyenler için Jandarma birimlerince bulundukları illerde tahliye alanları oluşturulmuştur. Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuran vatandaşlarımızın tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanacaktır. Tahliyesi sağlanan vatandaşlarımız, gidecekleri illerdeki valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilecektir.

Öte yandan tahliye taleplerinin illerin barınma kapasitesine göre planlandığı bildirildi.

Kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayıp afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşların, çıkış yapmadan önce bulundukları yerlerdeki jandarma tahliye noktalarına bildirim yapmaları halinde, gidecekleri illerdeki barınma noktalarına yönlendirmeler yapılacağı bildirildi.

AFAD'dan, deprem bölgelerinden yapılacak tahliyeler hakkında açıklama #1

Güncellenme Tarihi : 8.2.2023 20:52

İLGİLİ HABERLER