Gündem
  • 1.4.2023 13:25

Afet konutları yükseliyor! Erdoğan bölgeye gidiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hızla deprem konutları inşa sürecini başlattı. Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş ve Hatay'da ilk etabı başlayan konutların temelleri atıldıktan sonra bu hafta da Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'te temeller atıldı. Bugün de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Elazığ'da ilk temeller atılıyor.

Afet konutları yükseliyor! Sıra Elazığ’da: Başkan Erdoğan bölgeye gidiyor

DÜN GAZİANTEP VE KİLİS'TE TEMELLER ATILDI

Başkan Erdoğan, dün 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde "Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Afet konutları yükseliyor! Sıra Elazığ’da: Başkan Erdoğan bölgeye gidiyor

 

Afet bölgelerinin yeniden ayağa kalkabilmesi için başlatılan konut projelerinde, her gün yeni bir temel atma töreni gerçekleşiyor. Dün Gaziantep ve Kilis'te inşa edilecek konutların temel atma töreninin ardından, bugün de Elazığ'da ilk adımlar atılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Paşa Mahallesi TOKİ Alanı'nda, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'ne katılacak. Başkan Erdoğan törenin ardından ise Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde depremzede vatandaşlarla iftar yemeğinde buluşacak.

"BAYRAMA TESLİM EDEBİLİRİZ!"

Törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından Gaziantep'in Nizip, İslahiye, Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri ile Kilis'e canlı bağlantı yapılarak temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Erdoğan, "Bu ne demek biliyor musunuz? Biz bu köy evlerini yaparak benim vatandaşım, ihtiyacını doğrudan giderecek. Ahırında ineği olacak. Oradan sağdığı sütüyle peynirini yapacak. O peynirini satma imkanı olacak, evinin ihtiyacını onla giderme imkanı olacak. Böyle çalışıyoruz, böyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2023 13:27

İLGİLİ HABERLER