İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

3 dk okuma
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Hızlı Özet

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Görüntüleri yok eden asıl suçlu kim? Konutundaki kayıtlar nasıl yok edildi?

'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' davasının 81. duruşmasında başkanlık konutundaki görüntülere odaklanan "Eylem 17" dosyası ele alındı.

Silivri'de 15 Eylül Salı günü görülen 'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' davasının 81. duruşması akşam saat 22:00'ye kadar devam etti.

İddianamede yer alan birçok dosya mahkemede suç isnat edilen faillere sorulurken, başkanlık konutundaki güvenlik kamerası görüntülerinin ortadan kaybolduğuna ilişkin Eylem 17 de irdelendi.

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

21 Mart 2025'te, yani Ekrem İmamoğlu gözaltına alındıktan 2 gün sonra başkanlık konutundan sökülen cihazlar, 25 Nisan 2025'te, yaklaşık 1 aydan fazla bir zaman sonra hard diskleri olmaksızın içi boş biçimde geri getirilmişti.

Duruşmadaki şüpheliler Ekrem İmamoğlu, Fatih Keleş, Mustafa Akın, Davut Bildik, Ümit Çakır, Murat Demir ve etkin pişmanlıktan faydalanan Erol Naim Özgüner'di.

Görüntülerin kaybedilmesi sonucu başkanlık konutundaki bütün hareketlilik "yok edilirken", İmamoğlu ve ekibinin "odak dağıtma" stratejisiyle "asıl faili" sakladığı, suçu "2 İBB personeline yıktığı" iddia ediliyor. Bu kişiler, onları savunan avukat Dr. Ahmet Keşli'nin deyimiyle hiyerarşinin en altındaki İBB personelleri Ümit Çakır ve Murat Demir'di.

Avukat Dr. Ahmet Keşli

Avukat Dr. Ahmet Keşli

Avukat Dr. Keşli, Silivri'de görülen 81. duruşmada yaptığı açıklamada, "...Bu 2 kişinin başkanlık konutuna girme yetkisi bile yok, hiyerarşinin en üstünde yer alanlar ile en altında yer alanlar yargılanıyor, aradakiler dosya kapsamına alınmamış. Bu iki kişiden birinin (Ümit Çakır) zaten olay ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi yok." ifadelerini kullandı.

Ümit Çakır, mahkemedeki savunmasında başkanlık konutundaki güvenlik kamerasının Davut Bildik tarafından söküldüğünü belirtti. Murat Demir, olaylar öncesinde "kendisine 1 cihaz teslim edildiğini, fakat cihazın içeriğinde ne olduğunu bilmediğini" aktardı.

Murat Demir ise Davut Bildik'in söktüğünü iddia ettiği 2 cihazı mühendis Onur Kaykı'dan teslim aldığını, cihazı İSBAK'ın deposuna götürdüğünü söyledi.

Dosyada, cihazların sökülmesine ilişkin asıl talimatın Ekrem İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın tarafından Davut Bildik'e ve Onur Kaykı'ya verildiği vurgulanıyor.

ETKİN PİŞMANLIK KAPSAMINDA İFADE VEREN ÖZGÜNER İDDİALARI DOĞRULADI

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Erol Naim Özgüner de bu durumu teyit ediyor:

"...Özel Güvenlik Amiri Mustafa Akın beni arayarak başkanlık konutundan sökülmüş bir kamera kayıt cihazı olduğunu, bunu nereye teslim etmeleri gerektiğini sordu. Konunun ilgilisi elektronik sistemler müdürü Hakan Çakır'ı arayarak iade sürecinin nasıl işlediğini sordum. Kendisi de ya Kasımpaşa'daki Elektronik Sistem Müdürlüğüne veya yüklenici Kağıthane lokasyonlu İSBAK'a bırakılması gerektiğini iletti. Tekrar Mustafa AKIN'ı arayıp bu bilgileri verince Kasımpaşa'da polis var şuanda orası olmaz, sen bu cihazı aldır İSBAK'a teslim etsinler şeklinde bir yönlendirmesi oldu. Ben tekrar Hakan ÇAKIR'ı arayıp kim alabilir deyince ESM mühendisi Serdar lokasyon olarak uygun o cihazı alıp İSBAK'a teslim ettirebilir dedi. Bunun üzerine bildiğim kadarıyla Davut BİLDİK cihazı Serdar'a, Serdar da İSBAK çalışanlarına teslim etmek suretiyle cihaz boş olarak envantere alınmıştır."

"Serdar" kod adlı kişi cihazı teslim alan ve boş halde İSBAK'a götüren Onur Kaykı'ydı. Kaykı, 17 Ekim 2025 tarihli ifadesinde kaybolan hard disklerin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

KORUMA MÜDÜRÜ MUSTAFA AKIN DURUŞMADA GERGİNLİK ÇIKARTTI

Avukat Dr. Keşli, müvekkillerinden Ümit Çakır ve Murat Demir'in beraatını isterken, 'Serdar' kod adlı Onur Kaykı'nın ve diğer İBB yöneticilerinin soruşturma kapsamına alınmasını istedi.

Bu talep sonrası Ekrem İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın'ın duruşma sırası gerginlik çıkarttığı aktarıldı. Mahkeme Başkanı da bu konuyu tekrar inceleyeceklerini belirterek duruşmaya son verdi.

Bu haber 9943 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13473 Görüntüleme
HÜRKUŞ-II envantere giriyor
Gündem

HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Habervitrini13491 Görüntüleme
Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı
Gündem

Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine olan desteğimizi teyit ediyor; Suudi Arabistan’la dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Bölgesel istikrarı ve güvenliği de tehdit...

Habervitrini12763 Görüntüleme
Türk şirketi %99.88 oranında tungstein elde etmeyi başardı
Gündem

Türk şirketi %99.88 oranında tungstein elde etmeyi başardı

Kürşat Ar-Ge bünyesindeki Türk araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda %99,88 saflık oranında yerli saf tungsten (volfram) üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Bu saflık seviyesine ulaşılmasıyla birlikte Türkiye, dünyada bu nitelikte tungsten saflaştırabilen 5. ülke konumuna yükseldi.

Habervitrini13112 Görüntüleme