İSTANBUL - NATO'nun İstanbul zirvesi çerçevesinde biraraya gelen İttifak devlet ve hükümet başkanları, Afganistan'da 5 İl İmar Timi (İİT) kurulması için gereken ihtiyaçları karşılamaya karar verdiler.
NATO üst düzey yetkilileri, Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nde (ISAF) halen yaklaşık 6500 olan NATO asker sayısının 10 bine çıkarılmasının kararlaştırıldığını bildirdiler.
Devlet ve hükümet başkanlarının İstanbul kararlarıyla, bugünkü durumda Kabil bölgesinde görev üstlenen NATO, yeni İİT'ler ile ülkenin kuzey ve batı bölgelerine ulaşacak.
Yetkililer, yeni İİT'lerin oluşması için gereken katkıların sağlandığını, ancak bu katkıların hangi müttefiklerden alınacağı konusunda henüz resmi açıklama yapılamayacağını ifade ettiler.
NATO yetkilileri, müttefiklerin ek uçak, helikopter ve teçhizat ihtiyaçlarını karşılama yükümlülüğünü de kabul ettiklerini belirttiler.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:28